DRUŠTVO

POŠTA CG: Lap top za najljepše đačko pismo

Plakat za WebPošta Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom prosvjete organizuje takmičenje za osnovce, djecu od devet do 15 godina, za najljepše napisano pismo. Tema konkursa je „Pišite nam o svijetu u kojem želite da rastete”, a najbolji radovi biće nagrađeni.

Lap top je prva nagrada. Za drugo mjesto predviđen je tablet računar, a autor pisma koji osvoji treće dobiće mobilni telefon. Pošta će uručiti i posebnu četvrtu nagradu – biciklo.
Najbolje radove iz svih škola pregledaće stručna komisija koju je imenovalo Ministarstvo prosvjete. Ona će odabrati četiri najbolja rada na nacionalnom nivou i izdvojiće još šest koji će dobiti posebnu pohvalu. Najbolje pismo na nacionalnom nivou Pošta Crne Gore proslijediće Svjetskom poštanskom savezu na Međunarodno takmičenje za najljepše pismo.
Takmičenje se završava 31. marta, do kada osnovne škole u Crnoj Gori Pošti treba da dostave po tri najbolja rada na adresu:
Pošta Crne Gore
„Za literarni konkurs”
Ulica slobode br. 1
81000 Podgorica

Konkurs za najljepše pismo segment je Međunarodnog takmičenja koje već 44 godine realizuje Svjetski poštanski savez. Svake godine za najljepše pismo takmiče se milioni djece iz cijelog svijeta. Ovim takmičenjem želi da se promoviše pisana komunikacija i približi važnost uloge poštanskih usluga u današnjem društvu.