ENGLISH SLAJDER

VANJA RADOVANOVIĆ: Strahovali smo od Šobića

sobic Vanja Radovanovic

Kada su krajem prošle godine objavljeni albumi najpoznatijeg crnogorskog kantautora Miladina Šobića na CD-u ljubitelji njegovih nezaboravnih melodija su gotovo ispred svake trafike stvarali redove kako bi postali vlasnici tog izdanja.

To ne iznenađuje muzičara Vanju Radovanovića, njegovog sestrića, koji je bio dio tima za pripremanje ove kompilacije. Kaže kako je znao da će se većini dopasti CD onog trena kada je Šobić dao zeleno svijetlo za njegov izlazak.

– Šobić je sve vrijeme bio uključen u izradu ovog CD i njegova je bila posljednja. Kada je on, kao veliki perfekcionista, dao svoje odobrenje, znali smo da će se većini dopasti – priča Vanja za MNE magazin.

Nije im bilo lako da uklope kompilaciju. Šobićevi albumi koji su bili u sarajevskoj izdavačkoj kući Diskoton u ratu su uništeni, pa su koristili originalne trake koje je umjetnik čuvao. Vanja se prisjeća kako su u ovom poslu svi bili u isto vrijeme oduševljeni, nestrpljivi i oprezni kao nikad u životu!

– To izdanje je bilo sve samo ne obično za svakog od učesnika. Svi smo, naravno, strijepili od Šobićevog mišljenja. Na kraju je sve ispalo i više nego dobro i onako kako on to zaslužuje. Mnogo ljudi nam je pomoglo i svima se zahvaljujem – kaže pjevač.

Kada su završili CD, koji je izdala agencija Comfortably Numb i Šobićeva porodica, crnogorski kantautor je pohvalio dizajnerke Martu Jovićević i Ozanu Brković koje su, kako kaže Vanja, odradile izuzetan posao u svakom smislu.

– Šobić nas nije pohvalio. Nije nam uputio ni zamjerku, samo neku sugestiju i to je to – kaže Vanja.

CD košta osam eura, a novac od prodaje je namijenjen Šobiću. On se oporavlja od moždanog udara koji je imao prošle godine.

Ovo neće biti jedini Šobićev CD. Njegov sestrić priča kako su počeli da pripremaju novi, ali sa neobjavljenim Šobićevim pjesmama. Trebalo bi da ga izdaju krajem 2015.godine.

Nadamo se da će na tu promociju doći i Šobić.