Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA SLAJDER

AKTUELNO: Ljekovi na recept u 112 privatnih apoteka

apotekaFond za zdravstvo počeo je danas potpisivanje ugovora sa 112 privatnih apoteka u kojima će građani od 1. marta moći da podignu ljekove na recept, saopštio je direktor Fonda Kenan Hrapović.  Građani će iduće sedmice biti detaljno obavješteni koje su to apoteke i kako mogu da podižu ljekove. Hrapović je naveo da će građani moći  da podižu ljekove u 45 apoteka Montefarma i u privatnim.

– Na mjesečnom nivou imaćemo određena ograničenja i apelujem da doktori koji prepisuju ljekove  vode računa o mjesečnoj potrošnji odnosno o propisivanju ljekova – kazao je Hrapović.

On je apelovao i na građane da ne traže veću količinu lijekova od one koja im je potrebna. Fond će voditi dnevnu, sedmičnu i mjesečnu kontrolu privatnih apoteka kroz fakture.

– Na taj način moramo da se uklopimo u sredstva koja su nama odobrena za ovu godinu. Vlada je na predlog Ministarstva zdravlja usvojila novu listu ljekova. Uvršteno je 15 novih ljekova, a sa liste je skinuto 27 tako da ukupno imamo 537 na novoj listi – objasnio je Hrapović.

Prema njegovim riječima novac koji su dobili od Vlade za finansiranje i nabavke lijekova na recept podijeliće privatnim i apotekama Montefarama.