ZANIMLJIVOSTI

ZANIMLJIVOSTI: Poljska pogrebna firma ponudila bizarni ,,posao iz snova”

 

 

zanimljvost 2Pogrebni zavod u Vroclavu iz Poljske ponudio je svim zainteresovanim platu od 750 evra  da šest sati dnevno, pet dana u nedelji leže u mrtvačkom kovčegu.

– Za posao nijesu potrebne vještine dovoljno je da nepokretno ležite šest sati. Jedino što tražimo su elegantna odjeća i hrabrost za neuobičajeno zaposlenje – navodi se u oglasu koji se ove nedjelje pojavio na lokalnom sajtu u rubrici za dopunsko zaposlenje.

Hrabrost i elegantna odjeća potrebni su jer  se leži u kovčegu u izlogu pogrebnog preduzeća, prolaznicima pred očima. Poslodavac garantuje sve prema zakonu o radu: ugovor, šestočasovno radno vrijeme, slobodne vikende, a povrh toga i popust za sahranu u slučaju potrebe – ukoliko premine neko u porodici ležećeg službenika. Reporteri poljskog lista ,,Gazeta viborča” pošli su tragom oglasa koji je ubrzo nestao iz ponude i obišli nekoliko pogrebnih preduzeća, ali nijesu našli tog poslodavca koji traži službenika za spavanje u mrtvačkom kovčegu. U četiri pogrebna preduzeća u samom centru Vroclava vjeruju da je oglas možda bio samo šala, iako bi plata odgovarala zahtijevima, a takva reklama bi privukla sigurno publicitet i klijente. Glavni problem je to što su izlozi većine pogrebnih preduzeća u centru Vroclava tako mali da u njih mrtvački kovčeg ne bi stao.