Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Oprez zbog odrona

U većem dijelu zemlje saobraća se uz povoljne uslove za vožnju. Moguća je pojava sitnijih odrona na putevima koji vode pored rijeka i kosina. Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu i da poštuju pravila saobraćaja, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.

Za period od 21.09. do 21.12. na regionalnom putu R-19 Mateševo-Andrijevica, na lokaciji prevoj Trešnjevik, zbog izvođenja asfalterskih radova u vremenskom intervalu od 07.00 do 19.00 h promjena je režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje.

Od dana 19.09.2024. godine do završetka radova, odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje, zbog izvođenja radova u okviru rekonstrukcije magistralnog puta Nikšić-Vilusi, I faza, dionica Nikšić-Kuside, rekonstrukcija mosta Autobaza.

Na regionalnom putu R-10, Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina, na snazi je totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila zbog odronjavanja stijenske mase u okviru sanacije kritične tačke Sokolovine počev od 16.09.2024. godine pa do završetka radova.

Na magistralnom putu M-2, dionica Poda-Berane i Ribarevine-Poda, odobrava se potpuna obustava saobraćaja za period od 16.09. do 30.09.2024. godine u terminu od 09.00 do 12.00 sati i od 14.00 do 17.00 sati zbog izvođenja radova u sklopu rekonstrukcije puta.

Odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje na mjestu izvođenja radova na investicionom presvlačenju asfaltnog kolovoza na magistralnom putu M-3, dionica Šćepan Polje-Nikšić.

Privremeno se od 09.09.2024. godine pa do završetka radova odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje zbog izvođenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-29, Bar-Kamenički most-Krute.

Odobrava se korišćenje magistralnih i regionalnih puteva i povremene obustave saobraćaja zbog snimanja TV serije Tvrđava na sljedećim lokacijama:

Od 12.09. do 25.09.2024. godine povremene obustave saobraćaja, ne duže od 15 minuta, na magistralnom putu M-3, dionica Jasenovo Polje-Vir, lokacija Brezovi Doli.

Odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično na mjestima izvođenja radova, zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2, dionica Bijelo Polje-Barski Most, granični prelaz Dobrakovo.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta.

Mn.M