Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

ZUNS: Udžbenici za drugi strani jezik u školama nakon 23. septembra

Foto: Freepik

Udžbenici za drugi strani jezik tek trebaju da budu dostavljeni školama, saopšteno je iz ZUNS-a.

Isporuka će, saglasno instrukcijama Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, krenuti 23. septembra i biće realizovana za najviše sedam dana.

– Naime, još početkom juna svi direktori i direktorice osnovnih škola u Crnoj Gori, dobili su dopis od strane Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija u kojem je naznačeno da će isporuka udžbenika za drugi strani jezik biti realizovana od 23. septembra. Udžbenici se školama dostavljaju prema podacima koji su sadržani u elektronskoj bazi – MEIS-u. Važno je napomenuti da su udžbenici za drugi strani jezik već nabavljeni i nalaze se u magacinu Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva. Dakle, samo se čekaju pomenuti podaci, kako bismo krenuli u distribuciju – navodi se u saopštenju ZUNS-a.

Razlog, kako ističu, zašto se udžbenici ne dostavljaju školama prije pomenutog datuma je taj što ,,škole, u većini slučajeva, nemaju podatke o broju učenika koji će učiti drugi strani jezik.”

– Tek kad se kompletiraju podaci za sve škole, može se krenuti sa dostavljanjem – kažu iz ZUNS-a.

Što se tiče besplatnih udžbenika za ostale predmete, oni su, kako naglašavaju u ZUNS-u, dostavljeni osnovnim školama tokom avgusta, ,,tako da su učenici početak školske godine, što se tiče udžbenika, dočekali spremni.”

Mn.M.