Porto Novi
PREPORUKA SPORT

EP U VATERPOLU: Juniori Crne Gore izborili plasman u četvrtfinale

Foto: VPSCG

Juniorska vaterpolo reprezenzacija Crne Gore plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Burgasu pošto je u meču osmine finala pobijedila Holandiju posle boljeg izvođenja peteraca 16:15 (2:1, 3:2, 5:4, 1:4, 5:4), saopšteno je iz PR službe Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore.

Crnoj Gori ovo je bila prva pobjeda na Evropskom prvenstvu nakon tri poraza u grupnoj fazi, koja je došla u pravo vrijeme.

„Ajkule“ su kontrolisale dešavanja u bazenu, dobile prvu dinicu sa 2:1, imale su plus dva na poluvremenu, plus tri uoči posljednje dionice.Potom je Holandija uspjela da stigne do izjednačenja 11:11.

Uslijedila je penal završnica. Pobjednik je riješen u petoj seriji kada je Andrija Bjelica uspio da odbrani peterac Fabiju Jukiću.

Najefikasniji u našoj selekciji bili su Balša Vučković sa četiri gola, Srđan Janović je dao tri gola. Po dva dali su Draško Samardžić, Danilo Stupar i Tim Perov.

U timu Holandije Dan Baker i Hugo Vauters dali su po četiri gola, jedan manje postigao je Van Der Vejden.

Crna Gora već sjutra od 15h igra meč četvrtfinala protiv Srbije koja je u grupnoj fazi upisala tri trijumfa, nad Grčkom, Njemačkom i Italijom.