Porto Novi
PREPORUKA SPORT

BOJANA POPOVIĆ OSTAJE NA KLUPI BUDUĆNOSTI: Imala sam moralnu obavezu

Foto: Dejan Starčević

Glavni grad je stao uz ŽRK Budućnost, a ekipu će i u narednoj sezoni voditi Bojana Popović. Uprava kluba postigla je dogovor sa jednom od najboljih rukometašica svih vremena, koja će nastaviti da vodi “plave” uprkos tome što je klub praktično bio na ivici gašenja i što su neke igračice već napustile redove dvostrukog prvaka Evrope. Još jedno, možda i najvažnije pitanje skinuto je sa dnevnog reda.

Neće Bojana imati ekipu kakvu je željela, ekipu koja je trebalo da bude konkurentna u Ligi šampiona sa svim pojačanjima koja su dogovorena dok je “Bemaks” bio glavni sponzor, ali je uprkos ponudama iz inostranstva odlučila da ostane u Podgorici i danas će sa igračicama koje su ostale odraditi prvi trening.

– Imala sam moralnu obavezu nakon svega što se dogodilo da ostanem. Da budem uz ekipu i igračice – kazala je Bojana Popović za “Dan”.

– Nakon svega što se izdešavalo u minulom periodu, a bili smo svi zatečeni nisam mogla da okrenem leđa klubu. Bili smo svi u iščekivanju, ali najvažnije je da je Glavni grad stao uz Budućnost, pružio podršku i nije dozvolio da se ugasi. U ovom trenutku najvažnije je da je klub opstao – naglasila je Popović.

Imala je šefica stručnog štaba drugačije planove, željela je da nakon četiri godine vrati ekipu u vrh evropskog rukometa, ali ta želja joj se nije ispunila. Moraće Bojana da ponovo zasuče rukave i da radi danonoćno kako bi se ekipa što bolje spremila za nastup u elitnom takmičenju.

– Nakon nekoliko turbulentnih godina i finansijskih problema doveli smo pojačanja kako bi uz Đinu Jauković i naše mlađe igračice rasle, ali nažalost desilo se to što se desilo. Tužno je sve to i boli, i svi planovi pali su u vodu – istakla je Popović.

Pred Bojanom i ekipom je jasno teška sezona.

– Čeka nas težak period, morali smo da otkažemo pripreme na Jahorini i kontrolne utakmice koje smo zakazali, ali moramo da radimo. Igračice koje su ostale su samoinicijativno trenirale na neki svoj način, ali sada je pred nama četiri-pet nedjelja rukometa. Da pokušamo da se spremimo najbolje što možemo, ali jasno je da ne možemo ništa obećavati, pogotovo u grupi gdje ćemo imati sve same velikane čiji su budžeti po šest, sedam miliona eura – dodala je.

Budućnost će se uzdati u svoju mladost.

– Moramo da damo šansu i da podržimo naše mlade igračice. Od kako sam ja došla na klupu iznjedrili smo 10 novih reprezentativki, osvojili smo bronzu na Evropskom prvenstvu, bili sedmi na Svjetskom prvenstvu. Nismo se kvalifikovali za Olimpijske igre, ali nismo imali najjači sastav, a vidimo na olimpijskom turniru kakav se rukomet igra. Biće teško, ali ponavljam najvažnije je da je Glavni grad prepoznao momenat i da je stao uz klub, da smo dobili i podršku od “varvara” koji će se vjerujem vratiti i u halu. Možda bi bilo bolje, da smo mogli da biramo, da igramo u Evropskoj ligi, jer kroz pobjede igračice podižu samopuzdanje, ali čeka nas Liga šampiona i trudićemo se da se predstavimo najbolje što možemo – zaključila je Bojana Popović.

Izvor: Dan