Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

APEL ČISTOĆE: Zbog ekstremih vremenskih uslova, građani da otpad bacaju rano ujutru ili kasno popodne

Foto: doo Čistoća

Kako je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore (ZHMS) najavljeno da će naš region biti pod uticajem toplotnog talasa koji će usloviti veoma visoke temperature vazduha, ekipe Čistoće angažovane na poslovima odvoza komunalnog otpada i čišćenja otpada sa javnih površina, od sjutra 13. jula će poslove u drugoj smjeni obavljati od 18 sati do jedan sat poslije ponoći, saopšteno je iz tog gradskog preduzeća.

– Napominjemo da su zaposleni u prvoj smjeni od prošle nedjelje počeli da rade od 6 do 13 sati, a treća smjena poslove obavlja po ustaljenom rasporedu, od 22 sata – kažu iz ,,Čistoće”.

Naglašavaju da zaposleni angažovani na poslovima manuelnog čišćenja javnih površina poslove na otvorenim prostorima obavljaju u ranim jutarnjim i kasnim popodnevnim satima, dok u najtoplijim periodima dana poslove obavljaju u blokovskim površinama kako bi izbjegli direktno izlaganje suncu.

– Zbog ekstremnih vremenskih uslova, molimo građane da otpad izbacaju rano ujutru ili kasnije popodne, kao i da izbjegavaju odlaganje otpada pored kontejnera, kako bi pomogli našim ekipama na terenu, a ujedno dali doprinos zaštiti naših zaposlenih od visokih temperatura –  apel je iz ,,Čistoće”.