Porto Novi
PREPORUKA SPORT

EP U20 U KOŠARCI: Poraz Crne Gore

Foto: FIBA

Mlada ženska reprezentacija poražena je danas od selekcije Švedske (59:51), čime je nastup u B grupi Evropskog prvenstva završila sa tri poraza iz isto toliko mečeva, pa će u osmini finala igrati protiv pobjednika grupe A, a to će biti bolji iz večerašnjeg duela Francuska – Letonija, saopšteno je iz PR službe Košarkaškog saveza Crne Gore.

Crna Gora je nakon poraza od Španije i Portugala u meču protiv Švedske uglavnom imala prednost, ali je u posljednjoj dionici (24:11) potpuno stala i dozvolila rivalu da napravi preokret. Švedska je samo u uvodnim minutima imala prednost, a onda su ,,crvene“ održavale vođstvo, koje je nakon poena Lane Vukčević u 14. minutu iznosilo 20:11, dok je na velikom odmoru bilo 23:21. Crna Gora i u 24.minutu imala +9 (35:26), nakon trojke Jelene Bulajić, ali nije mogla da prelomi meč. Izabranice Vladana Radovića, poslije poena Radević u 33.minutu vodile su 44:37, a onda su potpuno stale. Švedska je to iskoristila i serijom 14:0, koju je zaključila Kolins na 2.50 prije kraja uspjela da stigne do prednosti 51:44, a minut i po prije kraja i do rekordnih devet poena viška – 55:46, čime je bilo jasno da će Šveđanke upisati prvi trijumf.

Najefikasnija u našoj selekciji bila je Jovana Savković sa 20, dok je Jeleni Bulajić nedostajao skok za dabl dabl (13 poena, 9 uhvaćenih lopti), a po 12 skokova imale su Milena Bigović (uz 3 poena) i Lana Vukčević (postigla i 5 poena).

U posljednjem meču grupe B, od 14.30h igraju Portugal i Španija.