Porto Novi
PREPORUKA SPORT

FUDBAL: Tijeri Anri kandidat za selektora Velsa

Foto: Shutterstock

Legendarni napadač Arsenala i reprezentacije Francuske, Tijeri Anri, kandidat je za selektora fudbalske reprezentacije Velsa, piše BBC.

Fudbalski savez Velsa je prije nekoliko dana otpustio dosadašnjeg selektora, Roba Pejdža i krenuo u potragu za novim selektorom, a jedan od kandidata je upravo Anri.

Interesantna je informacija, koju je plasirao BBC, a to je da je Anri tokom sticanja trenerske licence jedan period proveo usavršavajući se u Fudbalskom savezu Velsa.

Anri je trenutno selektor mlade fudbalske reprezentacije Francuske, a biće selektor ove zemlje i na Olimpijskim igrama, koje se od 26. jula do 11. avgusta održavaju u Parizu.

Nekadašnji napadač Monaka, Juventusa, Arsenala, Barselone i Njujorka je u trenerskoj karijeri vodio Monako i Montreal, bio je u stručnom štabu fudbalske reprezentacije Belgije, a radio je i u mlađim kategorijama Arsenala.

Fudbalski savez Velsa želi da riješi pitanje selektora do septembra i početka Lige nacija. A upravo je Vels u grupi u kojoj su Crna Gora, Island i Turska.

Prvu utakmicu naša selekcija protiv Velsa igra devetog septembra u Podgorici. Možda tada navijači na Gradskom stadionu budu u prilici da vide i legendu svjetskog fudbala.

Izvor: vijesti.me