Porto Novi
ART PREPORUKA

CETINJE: Sjutra koncert studenata Muzičke akademije i CSO-a

Ovog ljeta, Muzička akademija i Crnogorski simfonijski orkestar udružuju snage kako bi predstavili nezaboravan koncert u Kraljevskom pozorištu Zetski dom, saopšteno je iz PR službe Univerziteta Crne Gore.

– Pod dirigentskom palicom Marca Korovitcha, publika će imati priliku da uživa u izvedbama remek-djela W.A. Mozarta, C. Saint-Saënsa i M. Giuliania.

Koncert počinje u 20:00 sati u srijedu 26. juna 2024. godine.

Ovaj događaj ima poseban značaj, kako ističu iz Muzičke akademije, jer će prvi put od osnivanja CSO, studenti Muzičke akademije nastupiti kao solisti. Među izvođačima su Marija Sinđić (flauta), Lucija Ulićević (klavir), David Marton (gitara) i Viktor Huter (violina), čiji će talent i posvećenost muzici zasigurno privući pažnju publike.

Osim solista, mladi talentovani gudači i duvači sa odsjeka Izvođačke umjetnosti pridružiće se Crnogorskom simfonijskom orkestru kao važna podrška, ističući važnost ovakvih inicijativa za razvoj mladih muzičara i njihovo sticanje profesionalnog iskustva u saradnji s renomiranim orkestrom.

– Ne propustite jedinstvenu priliku da budete dio ove muzičke inicijative koja obećava da će ostaviti neizbrisiv trag u kulturnom životu Cetinja i Crne Gore – poziv je iz Muzičke akademije.