Porto Novi
NAŠE PRIČE SLAJDER

JELENA TOMAŠEVIĆ ZA MNE MAGAZIN: Nadahnuće za pjesmu ,,Nema te” bili su stihovi koje je Ivan često govorio

 

Jelena Tomašević nastupila je u hotelu Ami Budva Petrovac, u sklopu događaja ,,Vinofonija by Mercedes-Benz” i priredila koncert pun emocija. 

Uoči nastupa izdvojila je vrijeme za MNE magazin.

– Oduševljena sam atmosferom Ami hotela i osobljem. Svi su veoma ljubazni. Dočekali su me sa stihovima, cvjećem, voćem i slatkišima. Uživala sam u pogledu na more iz svoje sobe – podijelila je Tomašević utiske iz hotela na početku razgovora. 

Smatra da njena muzika lijepo ide uz vino. 

– Pitka je i slatko opija, tako da, eto, mislim da su dobro odabrali – uz osmijeh je kazala Tomašević.

Upoznata je, dodala je ona, s crnogorskim vinima.

–  Volim kada izađem u provod sa društvom ili na neku večeru da nazdravim čašom vina – rekla je Tomašević.

Bojana Radonjić u razgovoru sa Jelenom Tomašević

Podsjetili smo je  kako je njen suprug Ivan Bosiljčić nedavno za naš portal govorio s mnogo ponosa o njenom novom albumu ,,Iskrena”, pa smo poželjeli da čujemo i njen doživljaj pjesama s ovog izdanja.

–  Nekako je sve emotivno. Nastajao je u procesu poslije korone. Mnogo je mojih dragih ljudi otišlo u vrijeme korone, pa onda se i moj tata upokojio. Baš je nekako bio jedan stresan period, ali, muzika je lijek. Kad god snimam, kad god radim, mene muzika, ustvari, liječi. Ovaj album je zatvorio krug čitavog tog perioda i sad neka ide samo na lijepo i na bolje – istakla je Tomašević.

,,Za divno čudo” pjesma je s potpisom Sergeja Ćetkovića. 

– Ne znam da li je on nju napisao baš za mene i za Ivana. On je meni ovu pjesmu, uz još nekoliko njih, pustio, pa sam ja odabrala nju – odgovorila je Tomašević na naše pitanje kako je ona doživjela Ćetkovićevo viđenje ljubavi između supruga Ivana i nje.

Podsjeća da je tekst sa Ćetkovićem pisala i Mirjana Dević.

Hotel Ami Budva Petrovac

– Iskreno, nekako iz albuma u album svi očekuju da se na njemu nađe i Sergejeva pjesma. Poslije ,,Da mi je da mi se vrati moj dragi” ova pjesma je u potpuno drugačijoj atmosferi i priči. Baš mi je drago da su različiti favoriti ljudima s novog albuma. Nekome je ,,Iskrena” omiljena, nekome ,,Za divno čudo”, nekome ,,Postelja od irisa”, drugima ,,Nema te”, ,,Ruke druge žene”. Baš su lijepe reakcije i raduje me to sve – kazala je naša sagovornica.

Upravo ,,Nema te” je numera koju je ona napisala.

– Muziku je napisao Branko Koprivica. Ja sam i na prvom albumu napisala pet tekstova i jednu kompoziciju, tako da vraćam se autorskom radu – rekla je Tomašević.

Otkrila je i što je bilo nadahnuće za pisanje numere ,,Nema te”.

–  Nastala je prije korone i ono što je zanimljivo jeste da je pjesma izašla u jednom dahu. Podsjetila me je atmosferski na pjesmu ,,Što te nema” od Jadranke Stojaković. Ivan je često govorio stihove ,,Čekaj me i ja ću sigurno doći” i ja sam bila nadahnuta i tim stihovima. Ako obratite pažnju, u samom tekstu pjesme ,,Nema te” upravo ima i tih riječi – kazala je Tomašević.

 

B. Radonjić

Foto: B. Šekularac