Porto Novi
BILI SMO SLAJDER

HOTEL AMI BUDVA PETROVAC: ,,Vinofonija by Mercedes-Benz” -unikatan spoj muzike Jelene Tomašević i premium vina

 

Jedinstveni događaj ,,Vinofonija by Mercedes-Benz” spojio je sinoć u prelijepom ambijentu hotela Ami Budva Petrovac ljubitelje vina, automobila i muzike.

Prije samog ulaska u hotel gosti su bili u prilici da vide dva najnovija modela automobila s potpisom ,,Mercedes-Benz”. Izloženi ljepotani plijenili su pažnju.

Nekoliko koraka dalje, unutar hotela, posjetioce je čekalo vino jednog od vodećih proizvođača u regionu, kompanije ,,Plantaže”. Dijana Boljević je prezentovala nova premium vina, a utisci svih su bili izuzetno pozitivni.

– Posljednje dvije godine napravljeni su veliki iskoraci kada je u pitanju proizvodnja bijelih ultra premium vina. Večeras imamo priliku da degustiramo našu ,,Notu”, novo bijelo vino koje je proizvedeno od dvije francuske sorte Pinot Blanc i Sauvignon blanc. Dvije zahtjevne sorte, veliki izazov za tehnologe i proizvođače, ali, s obzirom na šest decenija iskustva i umijeća naših tehnologa, vinogradara, dobrih uslova u podrumima, napravili smo dobra ultra premium vina – rekla je Boljević.

Dodala je da, osim ,,Note”, imaju nove etikete vina kojih nema na policama marketa i koja su namijenjena za visoko kategorisane hotele i restorane.

This slideshow requires JavaScript.

Boljević je govorila  o uparivanje hrane i vina, posebno u ovim vrelim ljetnjim mjesecima.

– Nalazimo se u primorskoj regiji Crne Gore, pa možemo govoriti o uparivanju ribljih specijaliteta, bijelih vina, pjenušavih vina i roze vina. To su idealne kombinacije. Svakako, večeru i ručak treba započeti s čašicom pjenušavog vina, onda to treba da se isprati s bijelim vinom, zavisno od strukture hrane. Ako se radi o intenzivnijim zalogajima, može ići laganije bijelo vino ili barikirano vino. Nije isključeno ni crno vino. Pri odabiru ima puno detalja na koje treba obratiti pažnju – savjet je Boljević.

Sve o čemu je Boljević govorila, na djelu je pokazao šef kuhinje hotela Ami Budva Petrovac Saša Mladenović. Posebno za ovu priliku pripremio je kanapee s puno osvježavajućih i zanimljivih ukusa koji su savršeno bili ukombinovani sa premium vinima kompanije ,,Plantaže”.

Zadovoljstvo hotelom i događajem nije krila ni pjevačica Jelena Tomašević.

– Oduševljena sam atmosferom Ami hotela i osobljem. Svi su veoma ljubazni. Dočekali su me sa stihovima, cvijećem, voćem i slatkišima. Uživala sam u pogledu na more iz svoje sobe – rekla je Tomašević.

Dodala je da njena muzika lijepo ide uz vino.

– Pitka je i slatko opija – uz osmijeh je kazala Tomašević.

U sve to uvjerila se i publika koju je na stolovima kao znak dobrodošlice dočekala čaša bijelog vina.

Nastup je u 21:30 sati otvorila pjesmom ,,Da mi je da mi se vrati”.

– Velika mi je čast što sam ovdje sa svojim divnim muzičarima u čast otvaranja ljetnje sezone hotela Ami. Prvi put sam u ovom hotelu i moram vam reći da sam oduševljena i osobljem i hotelom i prijatnošću – kazala je Tomašević.

Naredna numera bila je ,,Rano moja mila”, a onda je došao i red na prvu pjesmu s novog albuma, ,,Sve ispočetka”.

Publika je zapjevala ,,Košavu”, a onda i ,,Med i žaoku”. Dame su birale za ples u numeri ,,Ime moje”. Uslijedila je naslovna numera novog albuma ,,Iskrena” i aplauz publike, nakon nje i pjesma ,,Diraj mi usne”.

U sljedećem trenutku Tomašević je podijela sjećanje na to kako je nastala pjesma ,,Jutro”, za koju je istakla kako je njena muzička lična karta i s kojom se 2005. godine predstavila na ,,Beoviziji”.

– Ova pjesma je posebno vezana za ove krajeve i za Bokokotorski zaliv, za priču o tri sorele. Ne znam da li je ova priča istinita ili samo legenda, ali tu je pjesma ,,Jutro” da govori o tome zauvijek – rekla je Tomašević i sa publikom i puno emocija otpjevala ovu numeru.

Uslijedilo je još jednom horsko pjevanje i ples uz pjesme ,,Okeani”, ,,Radio svira za nas” i mnoge druge.

Bio je ovo događaj koji će dugo ostati u srcima svih koji su mu prisustvovali.

This slideshow requires JavaScript.

B.Radonjić

Foto: Boris Šekularac

Video: Goran Šaban