Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

,,OVO JE KUĆA SVAKOG CRNOGORSKOG LJEKARA”: Ljekarska komora više nije podstanar

Foto: Ljekarska komora

Prvi put od osnivanja 1995. godine, Ljekarska komora Crne Gore obilježava svoj dan, 20. jun – pod svojim krovom, saopšteno je iz Ljekarske komore Crne Gore.

Aktuelni saziv Skupštine i predsjednica Ljekarske komore mr sci. dr Žanka Cerović su isključivo zahvaljujući racionalnom upravljanju sredstava svih crnogorskih ljekara, uspio konačno, poslije 29 godina, da riješi stambeno pitanje ovog esnafskog udruženja.

Foto: Ljekarska komora

– Više nismo podstanari. Ovo je kuća koja pripada svakom crnogorskom ljekaru, jer je njen vlasnik Ljekarska komora Crne Gore – saopštila je predsjednica, dr Cerović prilikom obilaska novog prostora sa kolegama iz rukovodstva organizacije.

Poslovni prostor površine 196m2 se nalazi u Ulici Ilije Plamenca na Zabjelu u Podgorici.

– Sada na raspolaganju imamo pristojan i dostojanstven prostor za rad i okupljanje. Slijedi adaptacija i opremanje, shodno potrebama Ljekarske komore, jer će ovdje, osim kancelarija, biti i manji amfiteatar koji je namijenjen održavanju edukacija, seminara, predavanja i sl. za šta su profesionalna udruženja do sada uvjek morala da izdvajaju novac i plaćaju zakup trećim stranama. Useljenje očekujemo do kraja godine – objasnila je dr Cerović.

Foto: Ljekarska komora

Uz podsjećanje da je Ljekarska komora ranije ispunila još jedan od ciljeva – formiranje elektronske baze podataka svih ljekara u Crnoj Gori, dr Cerović još jednom poziva članove da redovno ažuriraju podatke u njoj – eventualne promjene ustanove u kojoj rade, usavršavanja itd.

Ona je istakla i da Ljekarska komora ostaje posvećena unapređenju statusa svih doktora medicine bez razlike i da se, u tom kontekstu, predano zalaže za nastavak institucionalnog i sistemskog rješavanja postojećih problema i izazova.

– Čestitam Dan Ljekarske komore svim kolegama, uz uvjerenje da smo, zajedničkim snagama, na dobrom putu da ostvarujemo nove ciljeve – zaključila je dr Cerović.

Ljekarska komora Crne Gore je punopravni član Stalnog komiteta evropskih ljekara, član Svjetske medicinske asocijacije i ima svog predstavnika u Glavnom odboru Foruma ljekarskih komora Jugoistočne Evrope, dok je a aktivna je i u radu drugih strukovnih međunarodnih asocijacija.