Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

M:TEL promovisao 5G mrežu u Crnoj Gori

Kompanija M:TEL imala je sinoć revolucionarnu promociju 5G mreže i to istovremeno na tri lokacije: u Podgorici na Rimskom trgu, u Baru na platou ispred Sportskog centra Topolica i u Nikšiću na Trgu Slobode.

Promocija 5G mreže počela je konferencijom za novinare generalnog direktora Telekom Srbija grupacije Vladimira Lučića i izvršnog direktora  M:tela Zorana Milovanovića.

Oni su govorili o benefitima koju peta generacija mobilne mreže donosi korisnicima, ali i cijelom društvu.

Vladimir Lučić je napomenuo da je M:telova 5G mreže spremna, osim u Crnoj Gori, i u Švicarskoj, Austriji i Njemačkoj, a da će uskoro biti puštena i u Srbiji, dok se u BiH očekuje tokom 2026. godine.

– Osim ubzanog interneta i velikih brzina prenosa, što je samo prvi benefit, mreža 5G doprinosi lakoj, brzoj i stručnoj komunikaciji mašina, edukaciji, transportu, zatim u medicini – posebno kod ranog detektovanja bolesti… U sadejstvu sa vještačkom inteligencijom, 5G je pokretač četvrte industrijske revolucije i svaka kompanija koja već sada ne analizira kako da ih koristi, dolazi u opasnost da izgubi konkurentsku bitku – saopštio je Lučić i zahvalio zaposlenima Mtela na izuzetnoj brzini implementacije 5G mreže.

On je dodao da očekuje brojne inovacije u sportu i kulturi i najavio da će M:tel biti sponzor brojnih događaja tokom ljeta, kao i do sada.

Izvršni direktor M:tela Zoran Milovanović je rekao da kompanija radi ubrzano na razvoju 5G mreže, te da je ona već prisutna na 70 lokacija i da su pokrili više od 55 procenata stanovništva u Crnoj Gori.
Kao najbolja ilustracija mogućnosti 5G mreže, Milovanović se okupljenim građanima obratio putem holograma i kazao da je pokretanje ove mreže početak jedne nove ere, zbog čega su u Mtelu ponosni, jer je tehnološka revolucije počela, a u Mtelu su, sa svim servisima koje  pružaju građanima, nosioci te revolucije.

On je istakao da sve velike stvari počinju od velikih ljudi i velikih ideja, gdje je Mtel jedna velika ideja, uz podsjećanje da ,,ta ideja je krenula od velikog  čovjeka i vizionara, osnivača kompanije, Vladimira Lučića, koji je zaslužan, jer se danas govori o prilikama koje će svima olakšati i obogatiti živote, što je nesumnjivo 5G mreža – koja je preketnica u digitalnom razvoju Crne Gore, jer sve što možete zamisliti je na dohvat ruke”.

Događaj predstavljanja 5G mreže počeo je velikim gejming turnirom, gdje su građani i igrači imali priliku da dožive širok spektar pogodnosti koje pruža 5G mreža, a takmičari su se nadmetali u PubG interaktivnoj igrici na tri lokacije – u Podgorci, Bari i Nikšiću, sa inteaktivnim prenosom.

Kroz višečasovni događaj, prvi ovog tipa u Crnoj Gori, održan je i koncert koji je pokazao benefite i beskrajne mogućnosti koje pruža peta generacija mobilne komunikacione mreže – pa je na trgu u Podgorici građane zabavljao DJ, a u preostala dva grada violinista i saksofonista.

A upravo zajhvaljujući 5G tehnologiji, za koju god lokaciju su se sinoć građani opredijelili, imali su priliku da uživo prate dešavanja i na drugim trgovima – bilo na Rimskom trgu u Podgorici, na platou ispred sportskog centra „Topolica“ u Baru ili na nikšićkom Trgu Slobode.

Iz M:tela su na kraju građanima poručili da sa njima krenu u budućnost velikih prilika i mrežom koja mijenja svijet, jer je Mtel uz njih i svakog dana, u svakom momentu građani Crne Gore imaju prijatelje.

Izvor i foto: Mediabiro