Porto Novi
PREPORUKA SPORT

KOŠARKA: Rašid Sulejmon novi igrač Budućnosti

Foto: KK Buducnost

Hjustone, problem riješen! Američki košarkaš Rašid Sulejmon novi je košarkaš Budućnosti, riječi su kojim iz PR službe KK Budućnosti najavljuju novo pojačanje.

– Momak rođen u Hjustonu, ima 30 godina, visok je 193 cm i igra na poziciji beka. Nakon što je igrao na Univerzitetima Djuk i Merilend, evropsku karijeru počinje u francuskom Dižonu. Nakon Dižona seli se u Metropolitan iz Pariza, ali se vraća u Dižon sa kojim 2020. osvaja Kup Francuske, gdje je proglašen za MVP-a turnira. U Francuskoj je igrao i za Burg upravo protiv nas, gdje je na dvije utakmice ubacio 23 poena. Osim Francuske, igrao je u Španiji, Turskoj, Kini, a prošle godine je bio član litvanskih Vulvsa. Sulejmon je bio šampion svijeta sa ekipom SAD na Mundobasketu do 19 godina 2013. godine, sa generacijom koju je predvodio Aron Gordon – navodi se u saopštenju KK Budućnosti.

Ističe se da je Sulejmon ,,igrač koga prije svega krasi sjajan šut, a kada dobijete na takmičenju u brzom šutiranju trojki u sred Litvanije, koja je ,,trojkaški El Dorado”, onda znate da možete se radi o izvrsnom šuteru.”

– Pored šuta odličan je kao sekundarni organizator igre i bez sumnje s njim se dobija širina u napadu. Rašide dobrodošao u plavo-bijelu porodicu – poručuju iz KK Budućnosti.

B.R.