Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

ŠĆEPANOVIĆ NA CETINJU: Eksploziv aktiviran daljinskim, počinioci pratili navike ubijenih

Foto: Printscreen

Vršilac dužnosti pomoćnika Uprave policije za borbu protiv kriminala i korupcije Lazar Šćepanović je saopštio na vanrednoj konferenciji za novinare povodom eksplozije na Cetinju u kojoj su stradale dvije osobe, a tri povrijeđene, da je jutros izvršeno teško krivično djelo teško ubistvo.

– Obavještavamo javnost da su lica koja su učestvovala u planiranju ovog djela pratila navike oštećenih lica i koristila prednost u odnosu na njihova specijalna vozila tako što su pokušali da se zaštite od suprotstavljenih kriminalnih grupa – rekao je on.

Šćepanović je istakao da će nakon vještačenja imati više rezultata.

– A u ovom momentu mogu da kažem da je u fazi izviđaja prikupljanje obavještenja od građana na Cetinju i primorskih opština – dodao je on i istakao da su u toku pretresi, te da se nadaju da će ovo krivično djelo rasvijetiliti, ali mora se imati strpljenja.

Prema njegovim riječima na jednom stablu u visini od sedam metara bila je fiksirana improvizovana eksplozivna naprava.

– Za koju postoji sumnja da je sa određene udaljenosti aktivirana putem daljinskog upravljača, usmjerena na četiri lica koja su ulazila u Sportski centar – zaključio je on.

Na Cetinju u blizini Sportskog centra jutros oko 9.10 sati, aktivirana je eksplozivna naprava u kojoj su poginuli Petar Kaluđerović i Dragan Roganović, a tri osobe Tanasije Taso Jovanović (46), Desanka Vujović i Mihailo Borozan (29) su povrijeđeni.

Eksplozija je odjeknula kada su Kaluđerović, Roganović, Jovanović i Borozan ulazili u Sportski centar.

Izvor: CdM