Porto Novi
PREPORUKA SPORT

LUKA BOGAVAC: Motivisani smo, sanjamo Olimpijske igre

Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Podmlađena reprezentacija Crne Gore od drugog jula kreće u borbu za Olimpijske igre – naša selekcija se do odlaska u Rigu priprema u “Bemax areni”, a jedini “izlet” van države imaće od 25. do 27. juna kada će učestvovati na Akropolis kupu u Grčkoj, gdje će igrati protiv domaćina i Bahama.

Selektor Boško Radović ovog ljeta na okupu ima veoma mladu ekipu, a jedan od najmlađih je košarkaš SC Derbija, Luka Bogavac. Mladi bek ističe da je ekipa motivisana, a san samo jedan – istorijski plasman na Olimpijske igre.

– Okupili smo se prije par dana, a ekipa je, kao što je poznato, mnogo mlađa nego prethodnih godina. Radi se o zaista motivisanim momcima i zaista od starta priprema sve protiče u najboljem redu, imamo izuzetnu atmosferu, koja je uvijek i krasila ovaj tim – rekao je Bogavac.

Crna Gora u Rigi premijerni meč igra drugog jula sa Brazilom, a dan kasnije je rival Kamerun. U drugoj grupi su Letonija, Gruzija i Filipini. Po dvije selekcije iz grupe idu u polufinale, a pobjednik turnira u Pariz.

– Idemo sa ambicijama da odemo na Olimpijske igre. Sigurno da tu želju ima svaka selekcija koja je stigla do ovog kvalifikacionog turnira, a naravno da i mi sanjamo taj san. Prije puta za Rigu idemo u Atinu, gdje ćemo imati dva kontrolna meča protiv Grčke i Bahama, koji su takođe učesnici kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, tako da će te dvije jake provjere mnogo značiti. Samim tim vjerujemo da ćemo se dobro spremiti do mečeva u Letoniji, gdje ćemo nastojati da pružimo što bolje izdanje – poručio je Bogavac.

Iza Bogavca je dobra sezona sa SC Derbijem, sa kojim je osvojio dva trofeja – ABA Superkup i Kup Crne Gore.

– Da je neko rekao prije početka sezone da SC Derbi može da osvoji dva trofeja, iskren da budem ne bi vjerovao gotovo niko. Lijepa sezona, SC Derbi je napravio zaista veliki uspjeh, koji je mnogim mladim igračima velika satisfakcija u karijerama. Sada sam spreman da dam doprinos i naravno vrlo motivisan za izazov sa reprezentacijom – naglasio je mladi košarkaš.

Izvor: vijesti.me