Porto Novi
ART PREPORUKA

KIC: Vokalisti napravili koncert za pamćenje

Foto: Hor Vokalisti

Publika je sinoć u punoj sali KIC-a „Budo Tomović“, uzaludno pozivala hor Vokaliste na treći bis nakon gotovo dva sata događaja za pamćenje. Svojim prvim cjelovečernjim koncertom sa domaćim i stranim pop repertoarom, kao i dva bisa sa crnogorskim pjesmama, uz impresivne scenske efekte, hor Vokalisti, na čelu sa dirigentom hora Sašom Barjaktarovićem, donio je dah Evrovizije na scenu KIC-a ,,Budo Tomović”, saopšteno je iz PR tima hora.

Foto: Hor Vokalisti

Uz gromoglasne ovacije, ređali su se hitovi među kojima Sweet dreams, Money money, Radio Ga Ga, Da te volim, Tugo nesrećo, Razvedri mi više gore, Sve ove godine i drugi.

Vokalisti su emotivnim izvođenjima kompozicija Sva moja jutra i Bez nade, odali počast preminulim umjetnicima Peru Stefanoviću i Slađani Milošević. Posebno burna podrška i zajedničko pjevanje sa publikom, stigla je za crnogorske pjesme Čija bješe Đevojka, Crna Gori lijepa i Crnogorko, najljepša đevojko.

Foto: Hor Vokalisti

Osnivač hora i umjetnički rukovodilac, profesor muzike Saša Barjaktarović, prepoznat po izuzetnoj energiji i stvaranju dobre atmosfere, ne krije zadovoljstvo sinoćnim rezultatom:

Foto: Hor Vokalisti

– Dugo i pažljivo smo pripremali repertoar i sve ostalo što je potrebno za cjelovečernji koncert. Publika je očigledno osjetila našu želju da podijelimo radost sa kojom pjevamo i uživamo u muzici. Hvala divnoj publici na emociji kojom nas je sinoć obasipala. I beskrajno hvala mojim pjevačima, koji su fudbalskim rječnikom ,,ostavili srce na terenu”. Dobili smo potvrdu da je prepoznat naš trud i ljubav prema horskom pjevanju i motiv da nastavimo u istom pravcu.

Foto: Hor Vokalisti

Koncertu su prisustvovali i guvernerka CBCG Irena Radović, potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić, poslanik Boris Bogdanović, pjevačica Tanja Šeter, glumica Nada Vukčević, dirigenti Milo Belević i Miro Kruščić, članovi drugih horova i klapa, kao i brojni predstavnici crnogorskih medija.