Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

CRNOGORSKI MUZEJ SAVREMENE UMJETNOSTI: Erró u znak zahvalnosti poklonio sliku

Islandski umjetnik Erró poklonio je sliku ,,Wonderwoman and her sister” MSUCG kao znak zahvalnosti za realizaciju izložbe koju je publika imala priliku da posjeti od marta do maja ove godine.

Crnogorski ambasador u Parizu Ivan Ivanišević preuzeo je ovo djelo tokom susreta sa Erróom u njegovom ateljeu u Parizu.

 

-Ovaj gest umjetnika predstavlja, ne samo umjetnički doprinos, već i simbol kulturnog povezivanja između Crne Gore i Islanda. Zahvaljujući ovakvim gestovima i međunarodnim saradnjama, MSUCG nastavlja da razvija i širi svoju kolekciju, pružajući posjetiocima priliku da uživaju u djelima eminentnih svjetskih umjetnika. Takve međunarodne konekcije su od ključnog značaja za promovisanje kulturne razmjene i jačanje veza sa globalnom umjetničkom zajednicom – navedeno je u saopštenju.

Podsjećaju da je izložba Erroa izazvala veliku pažnju crnogorske, ali i inostrane publike, te je za samo dva mjeseca, koliko je trajala izložba, postavku u Muzeju obišlo preko sedam hiljada posjetilaca.

Tokom trajanja izložbe realizovana su brojna stručna vođenja za sve generacije i održan je niz radionica, kako za djecu i mlade, tako i za odrasle, koje su bile inspirisane Erroovim radovima.

 

Izvor: CDM