Porto Novi
ART PREPORUKA

UNDERHILLFEST: Sjutra zatvaranje i uručenje nagrada

Svečano zatvaranje 15. UnderhillFesta biće upriličeno u četvrtak, 20. juna u 20.30 sati, na košarkaškom terenu „Dragan Ivanović“ u Njegoševom parku u Podgorici, kada će tročlani žiri 15. Underhillfesta: rediteljka Ivana Todorović, producentkinja Sabina Krešić i reditelj Branislav Milatović saopštiti nagrade u regionalnoj i međunarodnoj selekciji dugometražnih dokumentarnih filmova, a nagrade za kratke dokumentarne filmove glumac Mišo Obradović, reditelj Matija Jovanović i Milena Prelević, menadžerka u kulturi, saopšteno je iz PR službe UnderhillFesta.

Na zatvaranju 15. UnderhillFesta biće prikazana tri filma polaznika i polaznica TeenDocs škole dokumentarnog filma, koja je realizaovana uz pomoć kompanije One. Predavači su bili filmski kirtičar i producent Vuk Perović, reditelj Dejan Petrović, reditelj i snimatelj Ivan Čojbašić i montažer Dmitar Janjušević. Polaznici su đaci Gimnazije „Petar I Petrović Njegoš“, Gimnazije „Slobodan Škerović“ i Srednje mješovite škole iz Golubovaca.

U 21.00 biće prikazan film „Neka nova divljina“ rediteljke Silje Evensmo Jacobsen. Na maloj farmi u šumama Norveške jedna porodica vodi slobodan život u prirodi. Tragičan događaj mijenja sve i primorava ih da napuste idilični život i suoče se sa očekivanjima modernog društva.

U 22.30, takođe na košarkaškom terenu „Dragan Ivanović“ u Njegoševom parku, biće održan koncert grupe „Who See“, a specijalni gosti su Random i DJ Mono.