Porto Novi
NAŠE PRIČE SLAJDER

NIKOLA ÐURIČKO UOČI NASTUPA U CKZ RIBNICA: Nadam se da ću tek biti ponosan na sebe

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Jedan od najpopularnijih regionalnih glumaca, Nikola Đuričko osnovao je bend ,,,Džoni Midnajt Trio” sa kojim će nastupiti prvi put u Podgorici 27. juna u CKZ-u ,,Ribnica”. U razgovoru za MNE magazin, Ðuričko je govorio o nastanku benda, karijeri, ali i životu u Los Anđelesu.

Kako se prisjetio, još kao klinac je sa bratom i Borisom Milivojevićem napravio prvi bend.

– Nismo imali ni instrumente, a kamoli znali nešto da sviramo. Sjećam se da smo kupili jednu gitaru za 5 dinara i slikali se sa njom. Sad sam ja porastao pa sam još naučio i da sviram, ali mi je ostala želja i navika da pravim bendove – priča on.

Foto: Džoni Midnajt Trio

Bend ,,Džoni Midnajt Trio” je oformljen u Los Anđelesu gdje je upoznao Srđana Milenkovića i Aleksandra (Meksika) Panića koji su, kako ističe, super svirači i brzo su se uklopili.

– Svirali smo srijedom više rekreativno, a onda nam je korona otvorila vrijeme i umjesto da očajavamo mi smo krenuli intenzivnije da sviramo. Dugo sam vukao tu ideju o albumu Yu rock hitova u nekim novim aranžmanima i varijacijama. Polako se iskristalisao album i evo konačno i prilike da ga promovišemo – dodao je on.

Foto: Džoni Midnajt Trio

Krajem novembra u Beogradu su promovisali prvi album ,,Po sjećanju” s devet obrada i dva originala, to su pjesme koje su obilježile Đuričkov život.

– Znate kada neku pjesmu svirate po sjećanju, ne znači da je baš isto kao original jer se prisjećate. Naziv albuma može da znači i šetnja po sjećanju. Neke pjesme sam ja imao na pločama i kasetama, neke su prosto išle na radiju u pozadini naših života. Jugoslavija mi se sa ove distance ipak čini kao emacipatorska ideja za ove prostore, nažalost nije uspjela da preživi nalete nacionalizma. Sad smo svi slobodni jedni od drugih ali i dalje je to jedan kulturni prostor i to je dobro – istakao je on.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

U Sjedinjene Američke Države se preselio 2019. godine, objašnjava da je tu odluku donio jer je u pitanju veliko tržište.

– Želio sam da sebi pružim šansu da igram u najvećim produkcijama, Los Anđeles je to mjesto. Naravno ja sam se preselio sa porodicom tako da smo svi zajedno morali da nađemo ambiciju i želju da se otisnemo u ovu avanturu. Sve je znatno veće i više se vozimo kolima, ali na okean i sunce se čovjek lako navikne. Nedostaju mi drugari i pozorište, ali ovdje u Los Anđelesu ima kulturno zabavnih sadržaja koliko ti duša hoće i upoznao sam neke nove ljude, a sa nekima od njih sam i napravio bend – dodaje on.

Đuričko je u Americi radio sa Markom Hamillom, Lily Collins, Lukasom Hassom, Jean-Marcom Barrom, Winonom Ryder, bio dio projekata poput The Stranger Thingsa, CSI: Vegasa, True Liesa i drugih, pa smo ga pitali da uporedi jugoslovenske i holivudske glumce.

– Glumci su svuda isti. Sretni smo kad radimo i očajni kad nas neće. U Jugoslaviji su glumci bili akademski obrazovani i relativno mali broj škola je svakako iznjedrio rezultat. Ovdje u Americi su Film i televizija biznis, i a to traži zvijezde a ne nužno glumce – objasnio je on.

Foto: Džoni Midnajt Trio

U karijeri koju bi mnogi poželjeli, jedan momenat Nikola Đuričko posebno pamti.

– Prijalo mi je kad je Stiven King izdvojio moju ulogu u Stranger Things. Nadam se da ću tek biti ponosan na sebe – kaže popularni glumac.

Autor je i knjiga ,,Konačno sve dogodovštine jednog Džonija” i ,,Vrabac Džoni”, te je mišljenja do dijete u sebi možemo samo da sakrijemo ili uplašimo, ali ne možemo ga se riješiti.

– Nema veće radosti nego kad mi mali ljudi prilaze i pitaju me u vezi nekih detalja iz knjiga, kad imaju potrebu da mi ispričaju kako oni doživljavaju neke priče i kad imaju želju da oni meni ispričaju priču. To su neprocjenjivi doživljaji. U pojedinim školama su neki moji čitaoci odabrali moje knjige kao lektiru. Eto stigao sam do lektire – poručio je Ðuričko.

Na pitanje od kojih principa u životu nikada nije odstupio, odgovara:

– Nema ubijanja. Ne znam koliko je to princip, možda više pravilo. Mislim da je to početni zakon u svim ustavima i svim religioznim knjigama i iz tog principa proizilaze svi drugi principi i pravila. Svjedoci smo da se čovječanstvo non stop sapliće baš o taj prvi princip.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Đuričko kaže da jedva čeka nastup u Podgorici, uzbuđen je i srećan, te poručuje da mi u Crnoj Gori trebamo biti zadovoljni muzičkom, režiserskom i glumačkom scenom.

– Ne mogu da kažem da sam ekspert za crnogorsku scenu, ali koliko pratim Veljko Mićunović je dobio Sterijinu nagradu za režiju i najbolju predstavu, Who See slušamo i pratimo, Rambo ima novi hit ,,Bolinjokurinjo’’, nekoliko zanimljivih filmova je izašlo iz Crne Gore, The Books of knjige sigurno spremaju neku novu paškvalu, može naravno uvijek bolje, ali dobar je pravac – smatra on.

Za kraj razgovora kaže da trenutno ne priprema nove glumačke projekte.

– Konačno samo Rock’n’Roll – zaključio je Nikola Đuričko.

Nikolina Petrović