Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

IBD: Magnetna rezonanca još u kvaru, popravka naredne sedmice

Foto: Printscreen

Magnetna rezonanca u Institutu za bolesti djece je zbog kvara prestala sa radom 8. juna i od tada na istoj nije moguće vršiti predmete. Služba koja je nadležna ustanovila je kvar istog dana i preduzete su sve neophodne mjere da bi se magnet što prije vratio u redovnu radnu proceduru, kazala je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” doktorica Zorka Ilić.

Ipak, Ilić konstatuje da pravovremena dijagnostika na magnetnoj rezonanci neće biti dovedena u pitanje.

– Svi će pacijenti bez obzira na kvar biti završeni u optimalnom vremenskom roku – kazala je Ilić.

Neki pacijenti će dobiti nove termine, na koje, kako kaže, neće dugo čekati.

Čekanje pacijenata se zbog kvara ipak neznatno povećalo, tvrdi Ilić.

– Svi će pacijenti biti najverovatnije biti završeni u redovnom roku. Pacijenti kojima je nemoguće obezbijediti magnetnu rezonancu od 40 dana u Institutu za bolesti djece šalju se u neku od privatnih zdravstvenih ustanova. Kod nas se pregledi čekaju otprilike 30 dana, u zavisnosti od stanja pacijenta, uputne dijagnoze, da li je prvi ili kontrolni predmet – istakla je Ilić, i dodala da očekuje da neće biti potrebe za slanjem pacijenata u neku drugu ustanovu.

Napominje da pacijenti kojima je neophodna MR dijagnostika budu odrađeni na nekom od dva aparata u Centru za radiološku dijagnostiku u KCCG. Do sada, kaže, takvih slučajeva nije bilo tokom prethodne i ove sedmice.

Ukoliko sve bude išlo po planu, doktorica očekuje da pregledi na magnetnoj rezonanci ponovo krenu od naredne sedmice, odnosno od petka.

Izvor: RTCG