Porto Novi
PREPORUKA SPORT

EURO 2024: Njemačka opravdala ulogu favorita i savladala Škotsku

Foto: UEFA

Reprezentacija Njemačke opravdala je ulogu favorita savladavši Škotsku 5:1 na otvaranju Evropskog prvenstva koje se održava u njihovoj zemlji.

,,Panceri” su od starta meča nametnuli svoj ritam igre, Florijan Virc je u 11. minutu šutirao sa 16 metara i doveo Njemce u vođstvo. Poslije devet minuta Musijali je povisio prednost na 2:0.

U 26. minutu Musijala je faulirao Kristi, sudija je svirao penal za Njemačku, međutim VAR je pokazao da je prekršaj bio van kaznenog prostora, te je dosuđen samo slobodan udarac koji je izveo Haverc, ali je rezultat ostao isti.

U 45. minutu sudija je ponovo pokazao na bijelu tačku, a VAR to i potvrdio, Porteus je dobio crveni karton nakon starta nad Gundoanom. Precizan sa 11 metara bio je Haverc, pa je Njemačka na poluvrijeme otišla sa tri gola prednosti.

Škoti su u nastavku meča igrali sa desetoricom, a u 68. minutu Filkrug je postigao četvrti gol za ,,pancere” šest minuta nakon ulaska u igru.

U 76. minutu Njemcima je poništen gol, Filkrug je bio u ofsajdu.

Tri minuta prije isteka regularnog toka utakmice Ridiger je postigao autogol, pa je prednost Njemačke smanjena na 4:1.

U sudijskoj nadoknadi još jedan gol, Džan je izvanrednim udarcem stavio tačku na ovaj meč, pa su Njemci slavili rezultatom 5:1.

U drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva, Njemačka će igrati u srijedu protiv Mađarske od 19 sati, dva sata kasnije istog dana Škotska će se sastati sa Švajcarskom.

N.P.