Porto Novi
BILI SMO SLAJDER

RUBIX FESTIVAL U PORTO MONTENEGRU: Dolaze Isabella Rossellini, Nouvelle Vague, Herrnan Cattaneo, David August…

Drugo izdanje Rubix festivala u Porto Montenegro od 8. do 10. avgusta donosi raznovrsnost u programu i podizanje kulturnih sadržaja na veći nivo.

Odluka je ovoga puta pala na ,,Darwin's Smile” Isabelle Rossellini, Nouvelle Vague, Herrnana Cattanea, Davida Augusta, Crazy P, a uskoro će biti poznata ostala imena.

Program će svakog dana biti otvoren u 18 sati, a Main stagea u 20 h.

Prve večeri, 8. avgusta, publici će se predstaviti italijanska glumica i model Isabella Rossellini. 

– Ona će izvesti monodramu ,,Darwin's Smile”, gdje na vrlo kreativan način spaja umjetnost i nauku. Kroz predstavu će dočarati odnos između ljudi i životinja, oponašajući životinje na humorističan način. Opisaće i emocionalni svijet životinja i konekciju njih i ljudi. Takođe, za prvi dan za sve obožavaoce opere i klasične muzike, prvi put će nam se predstaviti u tom spoju Petra Radulović, poznata operska pjevačica koja već dugo svoju karijeru ima u Beču i sa njom New Era Kvartet, gudački kvartet od četiri divne dame. Njih pet će da prirede raj za sve ljubitelje opere i klasične muzike. Takođe, nešto potpuno novo, što definitivno u Crnoj Gori još publika nije imala priliku da sluša i vidi – David Avgust, poznati pijanista i kompozitor. On će da izvede tačku s audio-vizuelnim efektima i muzikom. Biće efekti s dimom i projektorima svijetla, spektakl na sceni – opisuje ovim riječima PR Rubix festivala Varvara Petrović što to očekuje posjetioce početne večeri.

Druge noći na glavnoj bini goste čeka bend Nouvelle Vague, prepoznat po obradama hitova u bossa nova, new wave stilu. Nakon njih, Crazy P, za koji Petrović kaže da je nešto sasvim novo, disco muzika u spoju s elektronskom, spoj plesa i animacije.

Treće večeri miks-pult zauzima Herrnan Cattaneo, poznat u svijetu te vrste muzike i kao El Maestro. Osim njega, nastupiće DJ NotSoSerious (Novak Radulović).

– To je noć koja najviše privlači mlade ljude – istakla je Petrović.

Dodala je da je ove godine koncept promijenjen u odnosu na prošlu godinu, jer se festival otvara u četvrtak i traje do subote veče.

Senior menadžer za PR i komunikacije u Porto Montenegru Danilo Kalezić rekao je kako je želja Porto Montenegra bila da ponude ,,kako našim građanima, tako i ljudima iz cijelog svijeta, novi žanr festivala”

– S tim u vezi, tri potpuno različite noći za različitu publiku. Što se tiče nas kao Porto Montenegra, mi smo i ove godine u saradnji sa divnim, mladim ljudima iz Fešte, ali i sa galerijom A&A iz Porto Montenegra, napravili koncept da nemamo samo događaje na glavnom stejdžu, već i kroz čitav dio oko Synchro dijela naselja, od muzeja do različitih platoa. Tu su različite radionice, masterklasove, razgovori s umjetnicima i brojne druge aktivnosti – kazao je Kalezić.

Napomenuo je da će izložbe imati crnogorski umjetnici Darija Bajagić, Radun Marsenić, Rajko Sušić, Zoran Obrenović i Aleksandar Ostojić.

– Pozivamo i sve druge mlade ljude da nam se pridruže, da nam se jave kako bi uzeli učešća na ovogodišnjem i budućim izdanjima Rubix festivala – rekao je Kalezić.

Ove godine posjetioci koji budu imali karte za Rubix moći će da uživaju u dnevnim žurkama Buddha bara u Porto Montenegru. 

Još nisu u prodaji jednodnevne ulaznice, ali su Petrović i Kalezić saopštili da su ove godine trodnevne karte jeftinije u odnosu na prethodnu, pa je tako za crnogorske državljane paket za sve tri večeri 37 eura, a za inostrane 52 eura. To su early bird karte i one će biti dostupne još nekoliko dana.

Marc Collin iz Nouvelle Vaguea sinoć nakon koncerta rekao je u snimku kako se raduje dolasku u Tivat.

– Stižemo s potpuno novim programom i dvije nevjerovatne pjevačice. Odsviraćemo cio prvi album i dio novog – kazao je Collin.

Istakao je da će uskoro biti objavljeno još spotova, a u septembru i novi singl.

Najavljeno je i da danas, od 18 sati u CKZ Ribnici u Podgorici počinje Rubix Festival Pree-party nazvan Rubix u malom. Svi posjetioci će imati priliku da stvaraju umjetnost, uživaju u interaktivnim radionicama uz koktele i promotivne cijene pića, dok će u večernjim satima nastupiti nekoliko poznatih lokalnih DJ-eva. Pre-party će biti još jedna prilika za kupovinu karata po najnižoj cijeni za Rubix (8-10. avgust, Porto Montenegro), uz dodatan popust za crnogorske državljane.

B.R.

Foto: B. Šekularac