Porto Novi
PREPORUKA SPORT

NA SUTORMANU: ,,Downhill bike” trka 15. i 16. juna

Za ljubitelje aktivnog odmora, ekstremnih sportova, kao i sve avanturiste Turistička organizacija Bar u saradnji sa Opštinom Bar i biciklističkim klubom ,,AMSK Sutorman” i ove godine organizuje međunarodnu ,,Downhill bike” trku na Sutormanu. Jedanaesta po redu Downhill bike trka održaće se za vikend, 15. i 16. juna 2024. godine, saopštili su iz TO Bar.

Takmičenje će početi u subotu, 15. juna, sa probnim vožnjama i treninzima, dok će se finalna trka održati u nedelju, 16. juna sa početkom u 14:00 časova.

– Dužina staze je 2 kilometra. Ovaj uzbudljivi događaj, koji je postao tradicija, okuplja najbolje bicikliste iz regiona i šire, privlačeći kako profesionalce tako i ljubitelje adrenalinskih sportova. Trka na Sutormanu prepoznata je po svojoj zahtjevnoj stazi koja se proteže kroz predivne pejzaže i nudi učesnicima jedinstven doživljaj spuštanja niz planinske padine – poručili su.

Takmičari će imati priliku da testiraju svoje vještine na strmim i tehnički zahtjevnim dionicama, dok će posjetioci moći da uživaju u spektakularnom prizoru i bodre svoje favorite.

– Downhill bile trka na Sutormanu je jedan od najuzbudljivijih događaja u našem kalendaru aktivnosti i svake godine privlači sve veći broj učesnika i posjetilaca. Pored promovisanja sporta i zdravih stilova života, ova tradicionalna manifestacija ističe prirodne ljepote našeg kraja i zaleđa – dodali su.

Iz TO Bar pozivajj sve entuzijaste i ljubitelje ekstremnih sportova da im se pridruže.

– Vidimo se na Sutormanu – zaključili su.