Porto Novi
ART PREPORUKA

Rasprodate pojedinačne karte za treće veče Arsenal festa

Uslijed ogromnog interesovanja posjetilaca, već sada nema više u prodaji pojedinačnih ulaznica za posljednje, treće veče Arsenal festa 2024 koji se održava od 27. do 29. juna u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu, saopšteno je iz PR službe Arsenal festa.

Podsjećaju, te večeri, 29. juna na Main Stage-u nastupaju Zdravko Čolić sa Simfonijskim orkestrom, Goblini, Palaye Royale i Circa Waves. 

– Nema sumnje da će, uz krcat festivalski prostor, završno veče festivala biti spektakularno i za pamćenje – poručuju organizatori.

Foto: Live Production

U prodaji su i dalje pojedinačne ulaznice za 27. i 28. jun, kao i kompleti karata za sva tri dana. Karte za prvo, odnosno drugo veče koštaju 2.700 dinara, a za trodnevni komplet 5.500 dinara. Ove cijene važe do 15. juna u podne. 

Na otvaranju Arsenal Festa 2024, na glavnoj sceni će u četvrtak 27. juna nastupiti holivudski superstar Kijanu Rivs sa bendom Dogstar, Asian Dub Foundation, Partibrejkers i Brkovi, a sutradan, 28. juna, Bijelo dugme, Nouvelle Vague, Lil Pump i Coby. 

Foto: Live Production

U sklopu pratećeg programa festivala, 16. juna (17:30h) će u galeriji Narodnog muzeja u Kragujevcu biti otvorena izložba ,,Andy Warhol”, koja će trajati do 1. jula. U pitanju je izbor od 40 grafika Lazara Vujića, jednog od najistaknutijih evropskih galerista. 

Među Vorholovim muzama bile su mnoge poznate ličnosti: ispred svih američka diva Merilin Monro, uz koju su rame uz rame stajale i druge pop – ikone kao što su Elvis, Mik Džeger, Elizabet Tejlor, Džeki Kenedi, Blondi, Muhamed Ali… 

Tokom trajanja festivala, kao dio pratećeg programa, istaknuta street art umjetnica Kraljica Vila – TKV crtaće murale u prostoru Arsenal festa. Biće upriličena i izložba skulptura autora Arpada Slancika, koji je rođen 1974. u njemačkom Esenu, ali se u ranoj mladosti preselio u Suboticu, gdje i danas živi i stvara. 

Predstavljam se urbanim skulpturama u dark industrial stilu. Poruka mojih skulptura je bespomoćnost savremenog čovjekaopisao je Slancik, iza koga su brojne izložbe u Srbiji i inostranstvu. 

Foto: Live Production

Već tradicionalno, 21. juna, na Svjetski dan muzike, biće dodeljena nagrada ,,Mikica Zdravković“, namijenjena ličnostima iz Srbije i regiona za njihov dosadašnji rad na muzičkoj sceni. Priznanje se dodjeljuje u znak sjećanja na prerano preminulog Mikicu Zdravkovića (1974-2020), jednog od osnivača Arsenal festa, zaposlenika Doma omladine Kragujevac i basistu bendova ČBS i Vesele osamdesete.