Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: ,,Dan najboljih” održan u KIC-u

Foto: Sekretarijat za kulturu Glavnog grada

U okviru tradicionalne manifestacije ,,Dan najboljih”, u Velikoj sali KIC-a ,,Budo Tomović” juče su dodijeljene nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Glavnom gradu, saopšteno je iz PR službe Sekretarijata za kulturu Glavnog grada.

Nagrade osnovcima uručila je sekretarka Sekretarijata za kulturu Snežana Tomanović, a najboljim srednjoškolcima predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović. Svečanom program prisustvovala je i ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović.

Foto: Sekretarijat za kulturu Glavnog grada

Pozdravljajući odlikaše iz osnovnih škola, ministarka Anđela Jakšić Stojanović kazala je:

– Pred vama su mnogi izazovi, ali verujem da ćete, vođeni istim vrijednostima koje su vas dovele do ovog uspjeha, nastaviti da nižete pobjede i u budućnosti. Svijet se brzo mijenja i vi ste ti koji će biti nosioci novih ideja, inovacija i napretka. Vaše znanje, kreativnost i predanost će oblikovati budućnost našeg društva.

Foto: Sekretarijat za kulturu Glavnog grada

Sekretarka Sekretarijata za kulturu Snežana Tomanović poručila je odlikašima da je pokazano znanje vrlina kojoj treba stremiti i da se jedino znanjem može koračati putem napretka.

– U najranijem dobu i na prvom važnom koraku, pokazali ste da imate snage i volje da budete najbolji, oni koje treba slijediti, kojima treba vjerovati – istakla je Tomanović.

Uručujući nagrade najboljima i poželivši im sreću u daljem sticanju znanja i radu, sekretarka Tomanović je napomenula da okupljanja mladih i smotre znanja ove vrste imaju punu podršku Glavnog grada i Sekretarijata za kulturu u cilju napretka društva i bolje budućnosti.

Foto: Sekretarijat za kulturu Glavnog grada

Najboljim maturantima Borovinić Bojović se obratila rekavši:

– Sigurna sam da ste tokom školovanja bili u prilici da se suočite i sa poteškoćama i odricanjima, kao i svi mi, i čestitam vam što niste odustali, što ste uz podršku svojih porodica i profesora istrajali i shvatili da je obrazovanje ključ koji otvara vrata mnogih mogućnosti. Neka vam to bude podsjetnik da nikada ne odustajete od svojih ciljeva, bez obzira koliko izazov bio težak.

Na svečanosti posvećenoj najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Podgorici, nagrađeno je 399 učenika osnovnih škola, od kojih su 382 dobitnici diplome ,,Luča” i 17 učenika koji su osvojili neko od prva tri mjesta na državnom takmičenju. Nagrade su dobila i 292 srednjoškolca – od kojih su 278 dobitnici diplome ,,Luča”, dok je 14 učenika osvojilo neko od prva tri mjesta na državnom takmičenju, zaključuje se u saopštenju PR službe Sekretarijata za kulturu Glavnog grada.