Porto Novi
ART PREPORUKA

SERGEJ RASPAKOVAO ,,KOFER”: ,,Draga” zatvara predstavljanje albuma (video)

,,Draga, zar je moralo ovako”, pita se Sergej Ćetković dok završava raspakovavanje ,,Kofera”. 
,,Draga” je singl kojim zatvara predstavljanje albuma ,,Kofer”. Ćetković je pisao muziku i tekst, a aranžman Marko Milatović i Vladan Popović Pop, kojima je povjerena još produkcija, programing, miks i mastering. 
Žičani instrumenti snimljeni su u studiju Gorana Antovića. 
Bubanj svira Max Saidi, perkusije Vladan Popović Pop, bas gitaru Dejan Antović, akustične i električne gitare Uroš Teofilović, klavijature i električne gitare Marko Milatović, violončela Dejan Timotijević i Katarina Stanković, viole Zoran Feruh i Tamara Marinković, druge violine Miljana Popović Materni, Sandra Popović i Slavica Perić i prve violine Tijana i Ksenija Milošević.
Prateći vokali su Aleksandra Radović, Tamara Milatović, Vladan Popović Pop i Sergej Ćetković.
Za spot je i ovoga puta bila zadužena ekipa Ljuba Radojevića. Radojević je direktor fotografije, montažer i producent  Želimir Križov, asistent Goran Avramović, dok je rasvjeta djelo Avramovića i Luka Radovanovića.

Album sadrži 12 pjesama. Putovanje je počeo s jednim ,,Koferom” koji ga je vodio kroz mnoštvo emocija. ,,Dolazim”, ,,Samo čekaj me”, ,,Ko li te sad miluje”, ,,Ne odlaziš”, ,,Prutem po vodi”, ,,Tugo”, ,,Na prvi pogled”, ,,Žali Bože truda”, ,,Draga”, ,,Daj šta daš” i ,,Ljubav nije za svakog” oblikuju ga i, sudeći po komentarima, biće ovo numere koje će se još dugo pjevati na koncertima.
– ,,Kofer” je već otvoren, jer su neke pjesme sa tog albuma već predstavljene publici, ali ima ih još za koje se nadam da će postići isti uspjeh i konstantno ga preturam, pospremam za sedmo putovanje. Nastajao je dugo, većinom u vrijeme pandemije, tako da nije bilo previše nekih anegdota koje su pratile nastajanje albuma. Ono po čemu se razlikuje jeste to da sam imao mnogo slobodnog vremena i uspio da se u potpunosti posvetim svakom detalju bez žurbe i rokova, da dam sebi vremena da stvaram kako želim i da sve ono što sam u tom periodu nosio u sebi pretočim u svoje pjesme. I dalje se trudim da što bolje ispričam sve te ljubavne priče i da ih ispratim dobrim video spotovima na koje je publika već navikla. Zato je ,,Kofer” vjerovatno moje najzrelije izdanje do sada – kazao je Ćetković za MNE magazin jednog oktobarskog dana protekle godine. 
B.R.