Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

NAGRADA ZA USPJEH: Bejbi Lazanja odbio 50.000 eura od Hrvatske

Baby Lasagna (Foto: Guliver, AP Photo/Martin Meissner)

Marko Purišić, alijas Bejbi Lazanja, osvojio je drugo mjesto na ovogodišnjem Eurosongu, ali i pozamašnu sumu od Hrvatske. On je, ipak, odlučio da 50.000 eura donira u dobrotvorne svrhe.

Kako javljaju mediji, Purišić biće nagrađen od zemlje Hrvatske za nevjerovatan uspjeh koji je postigao, i to sa 50.000 eura.

Ovu vijest saopštio je tehnički premijer Andrej Plenković.

-Iskrena čestitka Purišiću na fascinantnom uspjehu na Evroviziji gdje je osvojio najveći broj glasova publike. To je najveći uspjeh samostalne Hrvatske od nastupa grupe Riva. Zahvaljujemo Zagrebu na prekrasnom dočeku i Umaguile su to zaista prekrasne slike uspjeha jednog mladog čovjeka i mi mu zaista želimo puno uspjeha u daljem radu – rekao je Plenković na sjednici Vlade.

Međutim, Baby Lasagna se odmah oglasio i rekao da želi da novac ide u humanitarne svrhe.

-Zahvaljujem hrvatskoj Vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 eura. Ipak, taj novac ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će taj novac daleko više pomoći – napisao je Baby Lasagna na Instagramu.

Predložio je Plenkoviću i kome da donira tih 50.000 eura.

-Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime i u ime hrvatske Vlade donira 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom Mladen Ćepulić. Nadalje, ostalih 25.000 eura volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih ćelija KBC Zagreb. Hvala – poručio je drugoplasirani učesnik Eurosonga.

Izvor teksta i fotografije: Portal RTCG