DRUŠTVO PREPORUKA

VUJOVIĆ: Stomatološke ambulante u školama tek 2025. godine

Foto: TV Vijesti

Uprava za kapitalne projekte je od početka godine realizovala skoro 25 miliona eura, u prvom kvartalu četiri puta više u odnosu na isti period prošle godine, saopštio je gostujući u Bojama jutra TV Vijesti Filip Vujović iz Uprave za kapitalne projekte. Uprava realizuje više od 250 projekata vrijednosti 85 miliona eura.

– Najveći projekti kao i obično su oni koji se odnose na infrastrukturu. U oblasti odbrane očekujemo da na ljeto budu gotovi hangari koji se grade u Golubovcima i u Nikšiću. Takođe, uveliko se izvode radovi na izgradnji komandne marice u Baru. To je investicija vrijedna više od 11 miliona eura. Radovi su otpočeli krajem prošle godine u oblasti zdravstva. Klinika za mentalno zdravlje bi trebalo da bude završena krajem juna, početkom jula ove godine. Radovi na izgradnji Infektivne klinike takođe su u finalnoj fazi. Odvijaju se u skladu sa dinamikom. Sada je skoro završen objekat za potrebe Instituta za javno zdravlje, Operativni centar za vanredne situacije – rekao je Vujović.

Adaptacija stomatoloških ambulanti u školama još nije počela, u toku je proces vrednovanja pristiglih ponuda za odabir izvođača radova. Ako sve bude išlo po planu, ambulante bi mogle biti spremne tek u septembru 2025. godine.

– Ovo je veoma složen projekat, jer se radi o 54 škole u više od 20 crnogorskih opština. Vrijednost investicije je skoro milion eura, bez PDV-a. Rok za izvođenje radova, otkad se izvođač uvede u posao je godinu. Kada se završi proces vrednovanja, očekujemo da Ministarstvo prosvjete u saradnji s Ministarstvom zdravlja, obezbijedi uslove da se izvođač može uvesti u posao, ali, kao što sam rekao, u obuhvatnom projektu mnogo škola je uključeno. Nakon toga, taj rok od godinu, možemo očekivati da negdje sredinom sljedeće godine radovi budu završeni. U sklopu istog projekta je i nabavka medicinske opreme za stomatološke ambulante, gdje će dalje aktivnosti zavisiti od toga kako se bude odvijao ovaj projekat u izgradnji – kazao je.

Izvor i foto: vijesti.me