PREPORUKA SPORT

POPOVIĆ PRED DUEL S PARTIZANOM: Ključ je u odbrani

Uoči sjutrašnjeg prvog polufinalnog duela protiv Partizana u ABA ligi, kapiten Budućnosti Petar Popović kaže kako je svaki plej-of priča za sebe i da ovolika pauza između četvrtfinala i polufinala ima pozitivnih i negativnih strana.

– Što se tiče nas, mislim da nam je prijala. Vidjećemo sjutra na utakmici. Neobično je, mislim da bi svi mi igrači više voljeli da je ta pauza bila tri, četiri dana, da osjetimo pravi plej-of naboj i atmosferu – istakao je Popović.

Smatra da je recept za pobjedu Partizana odbrana.

– Radi se o ekipi koja je ekstremno talentovana napadački. Mislim da su to pokazali u obje utakmice koje smo igrali protiv njih. Eto, ova zadnja je svježija, kod nas, gdje su stvarno pokazali ogroman talenat. Koliko se sjećam, devet ili deset pogođenih trojki u prvom poluvremenu, teški šutevi, kad se lomila utakmica u zadnja dva-tri minuta – rekao je Popović.

Moraju, smatra on, da probaju da pomjere Partizan iz situacija u kojima se osjećaju lagodno.

– Naravno, to nije lako i biće veoma izazovno i teško. Ali, mislim da je ključ da uđemo čvrsto i jako u utakmicu i da je fokus na detaljima, skautingu, što želimo da radimo, u kojim pozicijama želimo da ih ostavimo. Uz kontinuitet, jer nije dovoljno da se te stvari rade 15, 20 minuta. Moramo da izvučemo maksimum kako bismo imali šansi za pobjedu – naglasio je Popović.

Podsjeća da se ekipa Budućnosti dosta mijenjala kroz godine i da su stoga uvijek novi izazovi pred njima u plej-ofu.

– Za ovu ekipu je prvi zajednički plej-of. Iskreno, mislim da imamo šansi, jer smo u prethodnom periodu pokazivali dobru igru. Nije ni sportski, ni normalno ulaziti u utakmicu bez očekivanja da se može pobijediti, ko god to bio. Nadam se da možemo da odigramo dobro, pobjedimo u Beogradu i Podgorici i završimo seriju u dvije utakmice. Ja tako pristupam tome i mislim da niko od nas ne kalkuliše. Putujemo sa razmišljanjem da pobijedimo – poručuje Popović.

B.R.