Porto Novi
SPORT

VATERPOLO: Italija ,,potopila” Crnu Goru

5c848fd8ca122bf5e035fc8cd518d377_M

Detalj sa meča Italija-Crna Gora u Đenovi

Vaterpolo reprezentacija ,,Crne Gore” izgubila je ubjedljivom razlikom od ,,Italije” u Đenovi utakmicu grupe ,,C” preliminarne faze Svjetske lige – 16:8.

Skoro svi igrači italijanske reprezentacije, osim Gala, postigli su pogodak u večerašnjem meču – Luongo 3, Veloto, Jodiće, Đorđeti, Fondeli po dva, Di Fulvio, Đakopo, Gito, Ajkardi, Buzilaki po jedan.

U crnogorskom timu situacija je bila ovakva: Radović tri gola, Darko Brguljan i Ivović po dva i Jokić jedan pogodak.

Selektor crnogorske reprezentacije, Ranko Perović, ranije je kazao:

– Ne odustajemo od puta koji smo zacrtali, a to je da šansu dobiju mladi igrači u svakoj utakmici. To je trenutno najvažnije, da oni sazriju što prije, da sa njima proširimo bazu reprezentativaca. Utakmica će biti teška, neizvjesna do samog kraja. Poznajemo se dobro, znamo kvalitete Italijana, ali mislim da nismo bez šansi. Sigurno da ćemo pružiti maksimum i dati sve od sebe kako bi upisali novu pobjedu i revanširali im se za poraz u Budvi. Sa nama je ponovo Aleksandar Radović, to je igrač koji nam je falio na toj strani. Tu nismo bili baš jaki. Njegovim povratkom dobijamo na kvalitetu – poručio je selektor Ranko Perović putem zvanične stranice Vaterpolo saveza Crne Gore.

,,Italija” nikada nije pobijedila ,,Crnu Goru” ovako velikom razlikom. Posljednja utakmica na kojoj je zabilježena visoka prednost je bila 14-7, 2009. godine u Peskari.

B.R.

Foto: Federnuoto