Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

POTRAGA ZA OGNJENOM TRAJE: Spisak okupljanja

ognjenPotraga za jedanaestogodišnjim Podgoričaninom Ognjenom Rakočevićem se nastavlja već četvrti dan.
Televizija Prva objavila je spisak okupljanja:
– Hotel ,,Ambasador” i Ljubović – 17.30 sati
– Osnovna škola ,,Oktoih” – 18 sati
– Trg Republike i hotel ,,Ambasador” – 19 sati
– Trg Republike 21.30 sati
– Hotel ,,Ambasador” – 1 sat ujutru

CDM javlja da je otvoren Tviter nalog @TrazimoOgnjena, kao i mail [email protected].

– Koristite haštag ‪#‎Ognjen‬, kako bismo racionalnije komunicirali i dijelili samo provjerene informacije sa terena. Sa Facebook grupe Pronađimo Ognjena navode da se trude da obezbijede osvježenje i hranu za sve tragače. Još jednom molba za sve – dijelite samo provjerene informacije sa terena, od porodice i policije. Sve ostalo su nagađanja i ne pomažu nikome, najmanje Ognjenu i ljudima koji ga traže – piše CDM.

Ako ga primijetite, uzmite ga za ruku

Pretpostavlja se da je dječak kuću napustio bos te da na sebi ima samo donji dio trenerke. Porodicu su u danima potrage u nekoliko navrata sugrađani obavještavali da su ga možda vidjeli, te da na sebi ima jaknu, moguće očevu koje u njihovoj porodičnoj kući nema, piše CDM.

Ukoliko ga vidite, porodica savjetuje da ga uzmete za ruku, pozovete policiju na 122 ili majku Vanju na broj 067 265 960.

Aplikacija kao pomoć

Aplikacija koja je napravljena u cilju što efikasnije potrage sakuplja pozicije sa mobilnih telefona i postavlja ih u bazu. Urađen je i prikaz pretraženog terena tako da svi na terenu mogu da vide gdje je dječak tražen, a gdje ne i kada.

“Zamoliću sve koji su u potrazi da skinu android aplikaciju “Self-Hosted GPS Tracker” u polje za server ukucaju “http://ognjen.capplo.me:9080”. Nakon toga samo kliknite na dugme “Tracker”. Sve koordinate su anonimne i smiještaju se u bazu podataka. Aplikaciju je dovoljno da ima samo jedan u grupi kako bi štedjeli baterije mobilnih telefona. Neophodno je da se na mobilnom telefonu uključi GPS i da mobilni telefon ima GPRS tj. pristup internetu kako bi slao podatke”, kazali su autori aplikacije.