Porto Novi
DRUŠTVO SLAJDER

PROGNOZA ACCUWEATHER-A ZA NAREDNIH 90 DANA: Majske kiše u Crnoj Gori, jun i jul sunčani

Podgorica sad (foto: Boris Šekularac)

Podgorica

Portal Accuweather danas je objavio prognozu za narednih 90 dana.
Danas se u Podgorici, po njihovoj tabeli, očekuje 23 stepena, mjestimično sunčano uz moguću grmljavinu. Sjutra će se vrijeme stabilizovati, pa građane glavnog grada očekuje 25 stepeni i sunce. Periodi oblaka i sunca, uz 24 stepena smjenjivaće se u četvrtak, dok će u petak biti mjestimično sunčano uz 23 stepena. U subotu će biti sunčano, uz 21 stepen, a u nedjelju, uz istu temperaturu, očekuje se smjena pljuskova i sunčanih perioda. U ponedjeljak, 25. aprila, biće blagi pad temperature, 20 stepeni, uz pljuskove. Oblaci i sunce, uz istu temperaturu, smjenjivaće se u utorak, 26. aprila. U srijedu je moguć pljusak, uz 21 stepen, dok će u četvrtak biti mjestimično sunčano, uz 21 stepen. Zadnje dane aprila Podgoričani će provesti uz kišu i 22 stepena u petak i 21 stepen u subotu.
Maj će biti kišan, sa temperaturama od 19 do 25 stepeni, u junu  sunce sa temperaturama od 25 do 28 stepeni, kao i jul sa temperaturama od 28 do 30 stepeni.
niksic 3Danas je, prema podacima Accuweather-a, za Nikšić izdat žuti alarm sa upozorenjem ,,oluje sa grmljavinom”. Očekuje se 20 stepeni, uz mjestimično sunčano sa olujama i grmljavinom. Sjutra će biti pretežno sunčano sa 18 stepeni, u četvrtak će se smjenjivati periodi sunca i oblaka uz 20 stepeni, u petak će biti 19 stepeni i mjestimično sunčano, u subotu će biti 15 stepeni i mjestimično sunčano, dok će građani Nikšića kraj vikenda dočekati uz 15 stepeni i kišu. Početak radne sedmice, 25. april, biće 14 stepeni i kiša, u utorak će, takođe, biti kiša uz 16 stepeni, kao i u srijedu, uz 17 stepeni. U četvrtak će biti mjestimično sunčano, uz 16 stepeni, petak kišovito uz 17 stepeni, dok će posljednji dan aprila takođe biti kiša i 17 stepeni. Maj će u Nikšiću biti kišovit, sa temperaturom od 15 do 20 stepeni, jun sunčan od 19 do 23 stepena, a jul uz smjenu oblaka i sunca od 23 do 26 stepeni.
zabljak gradDanas je i za Žabljak, na kojem se očekuje 14 stepeni, uz mjestimično sunčano sa olujom i grmljavinom i 15 stepeni. Sjutra će biti osam stepeni i sunce, u četvrtak 13 stepeni i pretežno sunčano, u petak, takođe. Vikend će Žabljačani dočekati uz devet stepeni i mjestimično sunčano u subotu i osam stepeni uz izglede za kišu. Početak sedmice biće takođe, izgleda za kišu i 12 stepeni, utorak će biti 11 stepeni i mjestimično sunčano, u srijedu se očekuje šest stepeni, kiša i snijeg, u četvrtak, 28. aprila, deset stepeni uz mjestimično sunčano, u petak će biti 11 stepeni i pretežno oblačno sa pljuskovima, dok će zadnji dan aprila na Žabljaku biti 12 stepeni, uz kišu. Maj će biti kišovit, sa temperaturama od 11 do 16 stepeni, jun će proteći uz smjenu kiše i sunca sa temperaturama od 15 do 19 stepeni, a jul uz sunce i temperature od 18 do 21 stepen.
Budva2Budva današnji dan dočekuje uz narandžasti alarm sa upozorenjem na vjetar i 26 stepeni. Sjutra se očekuje 25 stepeni i pretežno oblačno vrijeme, u četvrtak će biti smjena oblaka i sunca i 23 stepena, a u petak mjestimično sunčano uz istu temperaturu. Vikend će Budvanima donijeti mjestimično sunčano vrijeme i temperaturu 21 stepen u subotu, a u nedjelju kišu i 20 stepeni. Jaki pljuskovi i temperatura od 20 stepeni pratiće i početak sedmice 25. aprila, u utorak će biti smjena oblaka i sunca, uz 20 stepeni, srijedu će Budvani dočekati uz 21 stepen i mjestimično sunčano sa pljuskovima, četvrtak uz 20 stepeni i mjestimično sunčano, a zadnja dva dana aprila Budvane očekuje kiša uz temperaturu od 21 stepen. U maju će se podjednako smjenjivati sunce i kiša, uz temperaturu 18 do 22 stepena, jun će biti sunčano sa temperaturama od 22 do 26 stepeni, kao i jul koji će pratiti temperature od 26 do 27 stepeni.
B.R.