Porto Novi
ART PREPORUKA

ART: Off Duty posvetio pjesmu običnom čovjeku

Bend Off Duty, mlađi izdanak nikšićke pank škole, u saradnji sa Veljkom Vučurovićem, gitaristom DST-a i basistom Autogenog treninga,  objavio je pjesmu “Oni su uvijek u pravu”.
Frontmen benda Bojan Kandić kaže za MNE magazin kako je pjesma posvećena običnom čovjeku koji ima “imalo mozga i sposobnosti da vidi šta se dešava oko njega, ali iz nekog razloga ćuti i trpi”.

off duty

Foto: Facebook

-Inspiraciju za pjesme nalazim upravo u tom svakodnevnom životu, u ljudima. Uglavnom se trudimo da ne izbacujemo pjesmu koja nema neku poruku i značenje – kaže Bojan.

Da li će ekranizovati ovu numeri, nije izvjesno. Naš sagovornik kaže da će vidjeti postoji li potreba za tim, jer je do sada pjesmu odslušao veliki broj ljudi. Iako bendu stižu pozitivni komentari na ovu numeru, Bojan kaže kako je stilski drugačija od njihovog albuma, ali je vjerovao da ima kvalitet i da bi je trebalo snimiti.

-To nije trenutno pravac kojim će bend nastaviti, ali svakako se nećemo stilski ograničavati, kao ni do sada. Ako napravimo u nekom narednom periodu nesto slično sigurno nećemo kriti…– navodi naš sagovornik.

Priča nam kako su snimili pjesmu. U januaru su dobili poziv od Bojana Bojanića, iz Autogenog treninga i Punkreasa, da je snime u studiju Ultrazvuk. Bojanu je mnogo zahvalan.

-E sad, kako pjesma nije bila aranžmanski sređena i kako sam imao u glavi samo okvir u kome bi trebalo raditi odlučili smo da realizujemo ideju koja postoji odavno u saradnji sa Veljkom Vučurovicem, našim velikim drugarom i čovjekom koji nam je pomagao od prvih dana postojanja benda, sada već daleke 2008. – kaže Bojan.

Bend sprema iznenađenja za publiku. Spremaju nove pjesme, a ovih dana treba da uđu u studio da opet snime pjesmu “Kao na oblaku” sa albuma prvjenca, jer su nezadovoljni kako je urađena.

-Pjesma ima kvalitet i trebalo bi je bolje odsvirati i  osmisliti. Na toj pjesmi će takođe raditi Veljko i Bojan – kaže naš sagovornik.

Bend se priprema za nastupe u sklopu ljetnje sezone. Bojan kaže kako su dobili pozive od nekih festivala za učešće, ali objašnjava kako ne može da navede o čemu je riječ, da ne bi trčao pred rudu dok ne bude nešto zvanično. Ono što je sigurno je da ih možemo slušati na Bedem Festu.