Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

,,FIRST LEGO LEAGUE MONTENEGRO 2016.”: Pobjednik ,,Montebot”, predstavljaće Crnu Goru u maju na Tenerifima

lego-Liga_09Pobjednik treće sezone takmičenja ,,First lego league Montenegro 2016.” je tim ,,Montebot” OŠ ,,Pavle Rovinski” iz Podgorice. On je bio najbolji u sve četiri kategorije i u maju ove godine predstavljaće Crnu Goru na Evropskom takmičenju, koje će biti održano na Tenerifima.

lego-Liga_00

Ekipa ,,Montebota“ je pobjednik i u kategoriji Robot igra, u kategoriji Robot dizajn pehar je uručen timu ,,Outlanders”-a OŠ ,,Savo Pejanović” iz Podgorice, u kategoriji Projekat timu ,,Eco lego team” OŠ ,,Lovćenski partizanski odred“ sa Cetinja i u kategoriji Suštinske vrijednosti ili Core Values ekipi ,,Layotech” OŠ ,,Mileva Lajović Lalatović” iz Nikšića.

lego-Liga_01
Na današnjem takmičenju u fiskulturnoj sali OŠ ,,21. maj” u Podgorici učestvovali su timovi 12 osnovnih škola iz Podgorice, Nikšića i sa Cetinja.
lego-Liga_02
To su ,,Lego lideri“ i ,,Narandžasta garda“ iz OŠ ,,21. maj“, ,,Montero“ i ,,Montero junior“ iz podgoričke OŠ ,,Radojica Perović“, ,,MonteBot“ i ,,Lego planet“ iz podgoričke OŠ ,,Pavle Rovinski“, ,,Outlanders“ iz podgoričke OŠ ,,Savo Pejanović“, ,,Lego Negro Nazor“ iz podgoričke OŠ ,,Vladimir Nazor“, ,,Transformersi“ iz podgoričke OŠ ,,Božidar Vuković“, ,,Air team by Digital interiors“ iz podgoričke OŠ ,,Štampar Makarije“, ,,Layotech“ iz nikšićke OŠ ,,Mileva Lajović Lalatović“ i ,,Eco lego team“ iz cetinjske OŠ ,,Lovćenski partizanski odred“.
Organizator je bila Fondacija ,,Mladi pronalazači Crne Gore”, uz podršku Ministarstva prosvjete, Ministarstva nauke i Domena.
B.R.
Foto: B. Šekularac