Porto Novi
DRUŠTVO SLAJDER

PODGORICA: OŠ ,,21.maj“ ugostila učesnike takmičenja ,,First lego league 2016.“

Lego_liga_SR-ekipa_01Takmičenje ,,First lego league 2016.“ otvoreno je danas u fiskulturnoj sali podgoričke Osnovne škole ,,21. maj“ u organizaciji Fondacije ,,Mladi pronalazači Crne Gore“, a uz podršku Ministarstva prosvjete, Ministarstva nauke i Domena. Učestvovale su ekipe 12 osnovnih škola iz Podgorice, Nikšića i sa Cetinja.
Predsjednik Fondacije ,,Mladi pronalazači“ prof. dr Srđa Kadić kazao je za MNE magazin da je ovo treća sezona takmičenja.
lego-Liga_Kadic– Ovogodišnji izazov je ,,Trash trek“ ili reciklaža smeća. Iz sezone u sezonu nam raste broj timova koji hoće da se uključe. Ima više od 120 djece koja su došla da se danas takmiče. Vjerujemo da će  djeca, nastavnici i direktori škola podržati ideju da ovo takmičenje postane  tradicionalno.  Oko 250.000 djece učestvuje u ovogodišnjem izboru u 80 zemalja. Crna Gora je mala zemlja i biti jedna od 80 za nas je podstrek i obaveza – rekao je Kadić za MNE magazin.
U Fondaciji se, kako ističe, trude da takvu ukazanu priliku iskoriste.
– Nikad ne sumnjamo u djecu i dječije kvalitete i interesovanja. Jedino mogu da se našalim na račun nas starijih – sumnjam u nas, koliko ćemo mi istrajati, podržati neke stvari, ali računam da će iza nas doći ova djeca koja su danas takmičari, sjutra će biti mentori, a preksjutra organizatori i napravićemo ciklus koji će se odvijati, bez obzira na to ko je tu i ko predstavlja ovu ili onu fondaciju. Djeca su, da se izrazim pjesnički, ukras svijeta. Mi u tom smislu gledamo ovo takmičenje, duboko srećni što možemo da im napravimo takvo okruženje da nauče nešto novo, da osjećaju uživanje dok se takmiče sa drugarima, da u tome nema ljubomore ili zavisti, već samo smijeha i navijanja – rekao je Kadić.lego-Liga_direktorica-21.Maj
Takmičenje je otvorila direktorica škole Zdenka Mišković.
– Veliki čovjek uvijek ostaje dijete. Sigurna sam da je tu među vama  neko o kome će pisati Crna Gora. Srećno, i da ovdje danas nastanu nova druženja – poručila je Mišković.
U muzičkom programu hor OŠ ,,21. maj“ otpjevao je himnu i Bajaginu pjesmu ,,Muzika na struju“, a
plesači su izveli svoju tačku uz numeru ,,Cotton Eye Joe“.
lego-Liga_00Timovi su ,,Lego lideri“ i ,,Narandžasta garda“ iz OŠ ,,21. maj“, ,,Montero“ i ,,Montero junior“ iz podgoričke OŠ ,,Radojica Perović“, ,,MonteBot“ i ,,Lego planet“ iz podgoričke OŠ ,,Pavle Rovinski“, ,,Outlanders“ iz podgoričke OŠ ,,Savo Pejanović“, ,,Lego Negro Nazor“ iz podgoričke OŠ ,,Vladimir Nazor“, ,,Transformersi“ iz podgoričke OŠ ,,Božidar Vuković“, ,,Air team by Digital interiors“ iz podgoričke OŠ ,,Štampar Makarije“, ,,Layotech“ iz nikšićke OŠ ,,Mileva Lajović Lalatović“ i ,,Eco lego team“ iz cetinjske OŠ ,,Lovćenski partizanski odred“.
Rezultati će biti objavljeni u 15 sati. Biće uručeno pet velikih pehara, kao i tri mala u kategorijama ,,Cool face“, ,,Fearless“ i ,,Rising stars“.

 

This slideshow requires JavaScript.


B.R.
Foto:
B. Šekularac