Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

MINISTARSTVO EKONOMIJE: Oglašen postupak za dodjelu sredstava za direktne investicije

ministarstvo-ekonomije-logoVladin Sekretarijat za razvojne projekte objavio je danas Javni oglas za učešće u postupku dodjele sredstava za podsticanje direktnih investicija.

– Podsticajna sredstva mogu se dodijeliti za investicione projekte čija je minimalna vrijednosti ulaganja 500.000 eura i kojima se obezbjeđuje zapošljavanje najmanje 20 novozaposlenih  u roku od tri godine od dana zaključenja ugovora o korišćenju sredstava. Za ulaganje u investicione projekte na području jedinice lokalne samouprave iz sjevernog i iz središnjeg regiona, osim Glavnog grada Podgorice, sredstva za podsticanje investicija mogu se dodijeliti za investicione projekte čija je minimalna vrijednost ulaganja 250.000 eura i kojima se obezbjeđuje zapošljavanje najmanje 10 novozaposlenih lica u roku od tri godine od dana zaključenja ugovora o korišćenju sredstava – objašnjeno je iz Ministrstva ekonomije.

Predviđeni su finansijski podsticaji od tri do 10 hiljada eura po novom radnom mjestu. Sredstva za podsticanje direktnih investicija obezbjeđuju se u budžetu i mogu se koristiti za finansiranje investicionih projekata koji obezbjeđuju otvaranje novih radnih mjesta i doprinose privrednom i regionalnom razvoju Crne Gore. Prijave za učešće u postupku podnose se Sekretarijatu za razvojne projekte najkasnije do 16. maja ove godine.

Uredba o podsticanju direktnih investicija, Javni oglas i prateća dokumentaciju mogu se preuzeti na sajtu: www.srp.gov.me.