Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

MINISTARSTVO PROSVJETE: Učenici i nastavnici iz Crne Gore učestvovali na međunarodnom sajmu preduzeća za vježbu u Sloveniji

GetImageU organizaciji Ministarstva obrazovanja Slovenije i slovenačkog Servis centra preduzeća za vježbu u Celju je 9. marta održan Međunarodni sajam virtuelnih preduzeća za vježbu. Učestvovalo je 48 preduzeća za vježbu iz pet zemalja.
Svoje usluge i proizvode predstavila su dva preduzeća za vježbu i tri preduzetnička kluba iz Crne Gore, i to „The Decoupage Technique“ iz JU SEŠ „Mirko Vešović“ – Podgorica, „Rock shock“ iz JU SMŠ „Mladost“ – Tivat, „Servis&Art“ iz Škole za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“ – Podgorica, „Žica“ iz JU Gimnazija „Slobodan Škerović“ – Podgorica i „MonteŠtrik“ iz JU Gimnazija „Petar I Petrović Njegoš“ – Danilovgrad.

Nakon održanog takmičenja proglašeno je 10 najboljih preduzeća za vježbu, odnosno klubova na sajmu. Preduzetnički klub ,,MonteŠtrik” iz danilovgradske gimnazije je osvojio 10. mjesto, a preduzetnički klub ,,Žica” iz podgoričke gimnazije 7. mjesto.

Učešće predstavnika iz Crne Gore organizovano je uz podršku Servis centra preduzeća za vježbu Crne Gore. Osim učenika i nastavnika koji vode preduzeća, u crnogorskoj delegaciji su bili Srđan Obradović i Sandra Brkanović, koordinatori crnogorskog Servis centra PZV-a.