Porto Novi
ART

SRĐAN BULATOVIĆ: Koncert 21.maja u Briselu

Crnogorski duo gitara Srđan Bulatović – Darko Nikčević i poznati perkusonista Dragoljub Đuričić održaće koncert u petak, 13.marta, u KIC-u „Budo Tomović“, sa početkom u 20 sati, u okviru kojeg će promovisati novi CD „Ritmico“, a nakon toga će uskoro gostovati u državama regiona i Evropske unije. Bulatović za MNE magazin kaže kako će na proljeće nastupiti u Beogradu, a 21.maja imaju koncert u Briselu.

srdjan bulatovic

Gitarista Srđan Bulatović

-Novim albumom sam baš zadovoljan. Ovo je još jedan naš korak naprijed. Početkom marta smo svirali pretpromotivni koncert u Albaniji, u gradu Fieru, i publika je jako dobro reagovala. Trenutno pregovaramo za nastupe po Crnoj Gori – kaže Bulatović.
Novi album su snimali u Podgorici i Beogradu. Gitarista kaže kako je snimljen 2012.godine i bio je gotov za izdavanje 2013. Razlog što tada nije objavljen je u nedostatku novca. Bulatović nam priča kako je u jednom momentu bio izgubio strpljenje, ali je, na sreću, kako kaže, sve ispalo dobr0.

ritmicooo

Omot albuma “Ritmico” (foto:Facebook)

-Ko zna kada bi izašao album da nam nijesu pomogli PAM, odnosno direktor Božidar Raičević, kao i Ministarstvo kulture – kaže Bulatović.
Kompakt disk sadrži 12 autorski kompozicija, od kojih je šest Bulatovićevih, a ostale pripadaju Darku Nikčeviću. Bulatović objašnjava kako je jedna trećina diska inspirisana tradicionalnom muzikom Crne Gore, dok u ostalima ima nekih popualarnih muzičkih pravaca 20. vijeka. Tu su pop, rok i filmska muzika, ali je uprkos tome sve bazirano na klasičnoj gitari.

Nosioci albuma su Nikčević, Bulatović, kao i Dragoljub Đuričić, ali se pored njih mogu čuti i melodije violončela pokojnog Igora Perazića. Na albumu se nalaze i zvuci engleskog roga, koje svira Jarina Denisenko, violine Vilija Ferdinandija, te kontrabasa Slavena Turuskovića…
-Zbog finansijskih ograničenja na koncertu u KIC –u “Budo Tomović“ nastupiće samo Dragoljub Đuričković, Darko Nikčević, Vili Ferdinandi, Slaven Turusković, flautista Boris Nikčević i ja – kaže naš sagovornik.

Gitaristi stvaraju muziku inspirisanu našim krajevima i predstavljaju je zemljama u okruženju i svijetu. Gromoglasni aplauzi nakon koncerata pokazatelj su im da dobro rade taj posao. Upravo takav jedan aplauz očekujemo i u KIC „Budo Tomović“.
Njihov album još nije u prodaji, ali Bulatović najavljuje da će uskoro da bude.