Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

BRANKO MICEV: Od sjutra nestabilno, za vikend na sjeveru do – 20, na primorju snijeg

Foto: Radio Kotor

Foto: Radiokotor.info

Područje Crne Gore od sjutra će biti pod uticajem nestabilnih vremenskih prilika. Za vikend nas očekuju ledene temperature vazduha, na sjeveru naše zemlje biće čak do minus 20 stepeni. Sniježne pahulje provejavaće i na primorju, rekao je danas za Radio Kotor meteorolog Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore Branko Micev.
On pojašnjava da je razlog hladnog vremena koje se od subote veče očekuje u cijeloj Crnoj Gori hladni talas sa sjevera Evrope.
Obilne padavine i jak južni vjetar očekuju se sjutra, dok će sniježne mećave i olujni vjetrovi od subote veče stvoriti uslove za snijeg u sjevernim i južnim djelovima države. Micev pojašnjava da ovaj talas nije neobičan za balkanski predio, a obično izaziva nagli pad temperature.
– U subotu će biti hladno, oblačno i vjetrovito, a na sjeveru se očekuje nagli pad temperature, uz sniježne padavine na sjeveru i u centralnim djelovima Crne Gore. U Podgorici i na jugu naše zemlje padaće jaka kiša, a ponegdje i snijeg. U subotu veče očekuju se sniježne mećave na sjeveru, ledene temperature, dok će se stvoriti uslovi da padne snijeg i u južnim predjelima – kazao je Micev dodavši da će se vrijeme stabilizovati tokom ponedjeljka, utorka i srijede, kada će biti promjenljivo oblačno i suvo vrijeme, uz postepeni porast temperature.
Izvor: Radio Kotor