Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

HUMANOST: Sanela Adžović sa djecom u Dnevnom boravku NVO ,,Princeza Jelena”

 

image-7d9e9ccafb702a443d4b2727e5a6c28bf01ae23348f57894bb517b2a35b521bc-V_resized (2)

Dječaci vrijeme provode u igri

Podgoričanka Sanela Adžović sa dvoje maloljetne djece smještena je u prostorijama NVO ,,Princeza Jelena“ u Podgorici nakon što je 12 dana i noći provela sa djecom pod vedrim nebom.

-Prostorije NVO ,,Princeza Jelena” u formi Dnevnog boravka imaju vrhunske uslove, kvadraturu i sve što je potrebno za normalan život.  Nakon kontakta sa Bankom hrane koja je i ranije pomagala Saneli i koja je i uputila apel javnosti da se pomogne majci i djeci,  smjestili smo Sanelu i djecu u prostorije našeg dnevnog boravka. Obezbijedila sam zajedno sa prijateljima hranu, garderobu i sredstva za higijenu –kaže Milena Đergović, direktorica  NVO ,,Princeza Jelena”.

Ona naglašava da je  Sanela u veoma nezahvalnoj poziciji, da se ne snalazi oko papirologije koju mora da završi da bi ostvarila svoja prava i izbjegla da djeca budu smještena u dom u Bijeloj.

image-68853c30defce34c71f165f00cb1ee2d5de2e4902fb2fcafa124b5b17c7c1954-V_resized (2)

U boravku uče da pišu i crtaju

-Potrebna joj je pomoć, ali ne samo novčana i pomoć u hrani. Treba joj zaposlenje, jer je ona spremna da radi bilo koji posao.  Almir Jašarović došao je iz Plava da  pruži novčanu pomoć za nalaženje i plaćanje stana za Sanelu i djecu,  a javio se i Investicioni fond koji takođe želi da pomogne Saneli. Cilj je da se za njih  obezbijedi smještaj na neki duži period na Koniku, jer bi tako i djeca koja se na vrijeme nisu upisala u školu, mogla da počnu osnovno obrazovanje. U zavisnosti od toga koliko sakupimo novaca, toliko mjeseci ćemo uplatiti stan- objašnjava Milena.

Ona dodaje da dječaci-Dele i Kataldo  u Dnevnom boravku već uče slova i napreduju.

– Sanela je rekla da nikada nisu tako lijepo i bezbrižno spavali i odmorili se kao prethodnih dana. Radnici Socijalne službe obišli su  naše prostorije i nisu krili zadovoljstvo uslovima i radom sa djecom, te smo se dogovorili da ostvarimo saradnju i u boravak uključimo još djece kojoj je potrebna pomoć – kaže Milena Đergović.

Mn.M.

Foto: Arhiva NVO ,,Princeza Jelena”