Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

AUTOMOBILI: ,,Brabus” predstavlja ,,mercedes AMG GT S”

mercedes braabusMeđu Brabusove novitete koji će publici biti predstavljeni na Sajmu automobila u Frankfurtu spada i kreacija na temu ,,Mercedesovog” modela,, AMG GT S” pod nazivom ,,Brabus 600”.

Njemačka tjuning kompanija ,,Brabus” za „svoj“ ,,AMG GT S” pripremila je karbonski aerodinamički karoserijski komplet koji je prije instaliranja temeljno testiran u vazdušnom tunelu. Aerodinamički kit uključuje novi prednji spojler i odbojnik, drugačije otvore za vazduh na prednjim blatobranima, nove obloge pragova i zadnji difuzor vazduha. Automobil je takođe dobio nove 08:21 – inčne aluminijumske felge ,,monoblock F”, podesivo vješanje i titanijumski izduvni sistem koji je 40 posto lakši od standardnog.

Inžinjeri ,,Brabusa” za ovu priliku u biturbo V8 motor ,,ugurali” su još 90 konjskih snaga, što je postignuto novom mapom koja upravlja sistemom paljenja i ubrizgavanja, a neznatno je povećan i pritisak turbo-punjača. Umjesto standardnih 510, motor sada raspolaže sa 600 KS i 750 nm najvećeg obrtnog momenta koji je raspoloživ pri 4.800 obr/min.

Sve zajedno dovoljno je da ,,Brabus” 600 0-100 km/h stiže nakon 3,6 sekundi, a njegova maksimalna brzina iznosi 325 km/h.

Izvor i foto: Klix.ba

This slideshow requires JavaScript.