Porto Novi
PREPORUKA SPORT

VLADO ŠĆEPANOVIĆ UOČI EUROBASKETA: Najbliže zlatu Francuska, Španija i Srbija

Vlado-Scepanovic

Evropsko prvenstvo u košarci počinje sjutra u 15 sati. Mečevi će biti igrani u četiri države, pa će tako šampionat biti otvoren susretima Poljska-BiH u Monpeljeu, Njemačka-Island u Berlinu, Gruzija-Holandija u Zagrebu i Češka-Estonija u Rigi.

Gledaoci u Crnoj Gori neće biti u prilici da na malim ekranima prate mečeve crnogorske reprezentacije iz prostog razloga zato što nije uspjela da se plasira.

Ovo je, nada se naš bivši reprezentativac Vlado Šćepanović, posljednja godina u kojoj će se tako nešto desiti.

– Sigurno da je velika žal i veliki hendikep zašto Crna Gora ne učestvuje, s obzirom da posjeduje izuzetno kvalitetne igrače koji bi na ovom prvenstvu imali šta da pokažu. Da smo se kojim slučajem plasirali, a nismo, pokazali bismo da praktično imamo igrače za sam vrh evropske košarke. Nadam se da je ovo posljednji put da se Crna Gora ne takmiči na tako jednom velikom i prestižnom takmičenju – rekao je za MNE magazin Vlado Šćepanović.

Što se samog prvenstva tiče, Šćepanović smatra da će biti ,,kao nikad zanimljivo i ujednačeno“.

– Veliki broj ekipa je prisutan i sigurno da nekih šest-sedam ekipa pretenduje na zlatnu medalju. Po meni, Francuzi tu imaju blagu prednost zato što igraju na svom terenu taj završni turnir i zato što u svojim redovima imaju sedam NBA igrača. Igrački su možda i najkvalitetniji, ali to ne mora da bude garancija za zlatnu medalju, jer tu je i Španija, Srbija kao veliko iznenađenje sa Svjetskog prvenstva, tu su Njemačka, Rusija, Italija. Opet kažem, dosta ekipa pretenduje na sam vrh i mislim da će biti veoma zanimljivo ispratiti Evropsko prvenstvo – istakao je Šćepanović.

Nikada nije bilo više NBA igrača na ovom jednom evropskom prvenstvu nego što je to slučaj ove godine.

– Rekli su da je oko 25 igrača iz NBA u ekipama, tako da sami taj podatak govori sve. Mislim da će se konačno košarka pratiti sa velikim uživanjem, jer došlo je evidentno do pada kvaliteta u tom sportu na ovim prostorima tako da ćemo biti u prilici da pratimo i gledamo lijepu košarku. Nažalost, nema Crne Gore, ali, šta je tu je – zaključuje Šćepanović.

B.R.

Foto: Boris Šekularac