Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

SREĆNO, PRVACI: Uprava opštine Podgorice čestitala đacima prvi dan škole

6085668928_7a0b98840f_bUprava opštine Podgorice čestitala je polazak u školu đacima prvacima.

,,Dragi naši prvaci,

Od danas se nalazite na početku nove etape života. Pred vama je važan stepenik ka odrastanju. Po prvi put ćete se sresti sa brojnim obavezama. Naučićete prva slova, brojeve, note… Upoznaćete nove drugare i postati dio jednog velikog tima. Budite marljivi, vrijedni, kreativni i odlučni. Samo tako uspjeh i dobre ocjene neće izostati.

Puno uspjeha želimo i vašim roditeljima, jer su oni ti koji vas izvode na pravi put, kao i učiteljima i nastavnicima koji će vam pomoći da proširite vidike i uz koje ćete odrasti i postati odgovorni i uspješni ljudi.

Imajući u vidu činjenicu da ulaganje u obrazovanje predstavlja nesumnjivo najbolji zalog za budućnost Podgorice i cijele Crne Gore, Glavni grad je obezbijedio sredstva za nabavku 2.677 kompleta udžbenika namijenjenih prvacima na teritoriji Podgorice.

U skladu sa politikom Vlade Crne Gore, jedan dio kompleta besplatnih udžbenika dodijeliće Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava. Time je obezbijeđeno ukupno 3.102 kompleta besplatnih udžbenika za prvake u Glavnom gradu.

Dragi učenici, kompleti knjiga će vam biti uručeni 1. septembra, na dan kada po prvi put budete śeli u školske klupe. Ovo je najljepši način da vama, najmlađim osnovcima, čestitamo početak školovanja, a vašim roditeljima olakšamo pripremanje đece za polazak u školu.

Prvaci, smjelim koracima krenite naprijed, u osvajanje novih znanja i vještina koja su potrebna našem gradu i našoj državi. Uskoro ćete se ponositi svojim postignućima koja se mogu steći samo upornim, vrijednim radom i odricanjem. Mi se već ponosimo vama. Srećno!”