Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

KORISNO: Na koje načine možete da iskoristite balzam za usne

balzam za usne

Balzam za usne je prilično koristan u situacijama kada želite da njegujete svoje usne da ne izgledaju ispucalo i grubo. On je tu da štiti od spoljašnjih uticaja (UV zračenje, vjetra, hladnoće) i usput njeguje. Pored svoje primarne namjene balzam za usne možete koristiti i u drugim situacijama kao što je njega zanoktica, sređivanje frizure ili održavanje obuće.

Saznajte na koje to nove načine možete da koristite balzam za usne:

Sredite frizuru 

Ako želite da ,,smirite” kosu, tu je balzam za usne. Razmažite ga između kažiprsta i palca i njime zaližite novu kosu uz glavu.

Oblikujte obrve

I u slučaju neposlušnih obrva vam može pomoći balzam za usne. Na isti način kao sa kosom nanesite ga na obrve i dovedite ih do savršenstva.

Njega zanoktica

Ukoliko ste ostale bez kreme za zanoktice, možete iskoristiti balzam za usne da nahranite suvu kožu oko noktiju. Jednostavno ga namažite i utrljajte oko nokta.

Sjaj obuće

Ukoliko je kožna obuća izgubila sjaj iskoristite balzam za usne da ga povratite. Nanesite ga na komad tufera ili vate pa istrljajte površinu obuće i istog trenutka ćete vidjeti značajnu promjenu u njenom izgledu.

Skinite tijesan prsten

Samo namažite balzamom za usne kožu oko prstena i on će skliznuti bez problema.

Spriječite farbu za kosu da zavši na koži

Tokom kućnog farbanja kose lako može da se desi da farba završi na koži vrata ili čela. Prije početka farbanja namažite blazam za usne uz ivice kose i možete bez bojazni da počnete svoje uljepšavanje.

Zacjeljenje ranice

Balzam za usne može pomoći kod posjekotina. Samo ga nanesite na ranicu, on će pomoći da se zaustavi krvarenje i rana brže zacijeli.

Uklonite mrlje od maskare

Koliko puta vam se desilo da u toku šminkanja promašite trepavice i zamrljate se maskarom. Da ne biste skinule prethodno nanijetu šminku nanesite balzam za usne na štapić za uši, pa njime lagano skinite maskaru. Vidjećete da će ostatak šminke ostati netaknut.