Porto Novi
ENGLISH PREPORUKA

LAKE FEST: Prkošenje kiši, izvrsni izvođači i publika za kraj

IMG_20150817_002000Kiša, uz fantastičnu publiku i sjajne izvođače, već postaje tradicija na ,,Lake fest”-u, pa je tako bilo i sinoć na završnoj večeri festivala na jezeru Krupac.

Iako je program opet kasnio sat i po zbog gore pomenutog krivca, kiše, publika i izvođači nijesu dali da ih to omete da pruže najbolje što mogu. A pružili su više od toga.

Plesalo se, skakalo po blatnjavim lokvama i pjevalo do posljednjeg takta. Muzičari su zauzvrat slali nazad dobre vibracije i izvrsne nastupe.

Prvi su na scenu stupili ,,Kolja i Grobovlasnici” koji su na odličan način zagrijali atmosferu.

IMG_20150816_205227Počeo je pljusak, ali grupa od stotinak posjetilaca, koja se na kraju pretvorila u više stotina, željno je iščekivala da čuje hrvatski sastav ,,Elemental”. Dočekali su ga u 20.45 sati. Od uvodnih taktova prve numere ,,Romantika” do posljednje pjesme ,,Goli i bosi”, publika je horski pjevala. Članovi ,,Elementala” pružili su još jednu odličnu energičnu svirku, a predstavljen je i novi singl koji će biti objavljen narednog mjeseca.

Pjevačica Mirela Priselac Remi sa bine je pozdravila stopera koji je došao u Nikšić preko Sarajeva i Foče.

rundek

,,Rundek Cargo Trio” dočekan je ovacijama. Oni su, pored prepoznatljivih numera, podsjetili publiku i na nove, sa albuma ,,Mostovi”, a od sinoć Crna Gora dobila je i nov naziv – Obala lozovače. To ime dali su joj upravo Rundek i članovi ,,Cargo trija”. Za kraj njihovog nastupa bila je planirana i otpjevana numera ,,Apokalipso”, ali publika je tražila bis, pa je odobrena još jedna pjesma. Želja publike bila je ,,Šal od svile”. Ta molba nije uslišena, jer muzičari su se ipak odlučili za numeru ,Senor”.

orthodox celtsPrava euforija nastala je kada su se na binu popeli članovi sastava ,,Orthodox Celts”.

– Dobro veče. Nikšić! Jeste li pokisli? Još ne? – pitao je publiku pjevač Aca Seltik i zapjevao prvu u nizu ,,Irish rover”.

On je zahvalio publici što kisnu sa njima.

– Nadam se da ćemo moći da vam se odužimo za ovo i napravimo spektakl večeras – rekao je Aca Seltik.

Muzikom je tako publika bila odvezena na putovanje po Irskoj.

dejan petrovic big band

Na Balkan je nakon toga vratio trubač Dejan Petrović sa svojim ,,Big Band”-om. Posjetioci su imali priliku da čuju kako to zvuči ,,Du hast”, ,,Killing in the name”, ,,Are you gonna go my way”, ,,Happy”, ,,Wake me up”, ,,Love me again”, ,,Should I stay or should I go”, ,,Majčiki”, a za kraj i ,,Hoću da znam” na moderan balkanski način. Sudeći po pjevanju, skakanju po blatu i traženju bisa, publici se ova verzija dopala.

Zatim se publika iz kišovitog i hladnog Nikšića uz ,,Who See” našla na moru, gdje su je Dejan Dedović Dedduh i Mario Đorđević Noyz odveli na ,,Igranku”, a bilo je tu i kupanja i skupljanja školjki.

Putovanje publike završeno je u Grčkoj, u koju je doveo sastav ,,Koza mostra”.

B.R.