Porto Novi
ENGLISH PREPORUKA

LAKE FEST: Peti dan obilježili suzavac, kiša, sjajna publika i izvođači

Lake-festPeti dan ,,Lake fest”-a, drugi na jezeru Krupac, obilježili su kiša, suzavac, izvrsna publika i fantastični izvođači.

Bio je ovo dug dan na jezeru Krupac. Zbog nevremena program je kasnio sat i po. Ipak, najhrabrija publika je došla i žurka je mogla da počne.

,,,,

Ničim izazvan

Prvi se predstavio bend ,,Ničim izazvan” uz kojeg je publika pjevala, plesala i skakala. Sastav je sa sobom donio posebnu energiju. Otpjevali su svoje najveće hitove, predstavili novu pjesmu, a najbolji prijem kod publike imale su numere ,,Trideset” i ,,Rekla je”.

– Iskreno da kažem, nisam iznenađen. Ja sam očekivao da bude ovako, stvarno. Nikšićka publika je uvijek bila fantastična. Dolazili smo nekoliko puta ovdje, ljudi su bili najbolji mogući, a to su pokazali i večeras. Iako smo bili prvi bend koji je nastupao poslije ove grozne kiše i ovog grada i čuda, mislim da su stvarno objasnili, što se kaže – rekao je za MNE magazin nakon nastupa pjevač grupe ,,Ničim izazvan” Boris Bakalov.

......

Pankrti

Potom su scenu zauzeli ,,Pankrti” na koje je raspoložena publika odlično reagovala, a oni su im pružili energičnu svirku zauzvrat.

DST_1

DST

Nikšićka publika ponovo je pokazala koliko voli svoj DST, pa je i ove godine vladala posebna euforija kada su se članovi tog benda popeli na binu, a nije izostala ni bakljada na ,,Vatri” i horsko pjevanje ,,Jovane” i ostalih numera. U energičnom nastupu uživali su i muzičari u bekstejdžu.

– Bili ste prisutni. DST otkad postoji daje srce i dušu za muziku i izašli smo zaista da pokažemo onu pravu energiju koja nas vodi otpočetka našeg rada – kazao je nakon koncerta za MNE magazin pjevač DST-a Boris Lješković.

Goblini_1

Goblini

,,Goblini” su, takođe, imali energičan nastup, a pjevač te grupe Branko Golubović Golub fantastičnu publiku pozdravio je riječima:

– Dobro veče, grade čelika, piva i rokenrola.

Publika je pjevala sve pjesme i plesala.

Riblja-corba

A onda je na scenu stupio bend koji je te noći slavio 37 godina postojanja – ,,Riblja čorba”. To je proslavljeno na pomalo neuobičajen način, bacanjem suzavca iz publike sa taktovima prve pjesme, što je izazvalo zgražavanje i nevjericu prisutnih. Neki su nakon toga otišli kućama, drugi se hrabro vratili ispred bine, dok je bend cijelo vrijeme svirao. Ređali su se hit za hitom. a publika je sve to horski propratila.
– Ako smo u Crnoj Gori, a nijesmo otpjevali ovu pjesmu, to je kao da nijesmo ni bili – kazao je Bora Đorđević i zapjevao ,,Al Kapone”.

Za kraj uslijedila je numera ,,Pogledaj dom svoj anđele”.

BabeHorsko pjevanje nastavilo se uz ,,Babe” i ,,Zahed Sultana”.

Sjutra nastupaju ,,Kolja i Grobovlasnici”, ,,Elemental”, ,,Rundek Cargo Trio”, ,,Orthodox Celts”, ,,Dejan Petrović Big Band”, ,,Who See” i ,,Koza mostra”.

Ostale fotografije sa Lake festa pogledajte u našoj foto-galeriji.

B.R.

Foto: Boris Šekularac